Rchr
J-GLOBAL ID:202001001708159533   Update date: Feb. 01, 2024

Matsushita Eiji

マツシタ エイジ | Matsushita Eiji
Affiliation and department:
Job title: 講師
Research field  (1): Nutrition and health science
Research keywords  (4): 公衆栄養学 ,  老年医学 ,  サルコペニア ,  フレイル
Research theme for competitive and other funds  (2):
  • 2016 - 2018 Investigation of the boundary between Frail and Robust; Why older people become frail ?
  • 2015 - 2018 Risk factors associated with sarcopenia among Japanese healthy older adults
Papers (31):
  • The association between Social Frailty and physical and oral functions in community-dwelling older adults. 2022. 8. 9-22
  • Relationship Between Cooking Processes and Mental and Cognitive Functioning in Older Adults Living in the Community. 2022. 8. 45-58
  • Comparison of interpersonal relationships and access to information or work-related factors among dieticians. 2022. 8. 35-44
  • 宇野 千晴, 岡田 希和子, 松下 英二, 下末 祥代, 矢須田 侑兵, 鵜飼 千啓, 葛谷 雅文. COVID-19流行における地域在住高齢者の日常生活への影響と栄養状態との関連. 日本未病学会雑誌. 2022. 28. 2. 97-101
  • 松下 英二, 鵜飼 千啓, 宇野 千晴, 矢須田 侑兵, 岡田 希和子. 地域在住高齢者の調理の実態 -食材ごとの調理五法の利用状況-. 名古屋栄養科学雑誌 = Nagoya Journal of Nutritional Sciences. 2021. 7. 65-73
more...
Lectures and oral presentations  (22):
  • 看護学部1年生の歯磨きと小学校入学前、大学入学前および大学における教育の関係
    (なごや看護学会誌 2021)
  • COVID-19流行における地域在住高齢者の日常生活への影響と栄養状態との関連
    (日本未病学会学術総会抄録集 2021)
  • 地域在住高齢者における食欲と身体組成および栄養摂取状況との関連
    (日本老年医学会雑誌 2021)
  • おむすびを咀嚼する能力の加齢変化および身体機能への影響 -NLS-HEより-
    (第7回日本サルコペニア・フレイル学会大会 2020)
  • 地域在住高齢者における食物多様性と一年後の新たな低栄養(GLIM基準)発生との関連
    (日本未病学会学術総会抄録集 2020)
more...
Education (3):
  • 2014 - 2018 Nagoya University
  • 2010 - 2012 Nagoya University of Arts and Sciences
  • 2006 - 2010 Nagoya University of Arts and Sciences Department of Nutritional Sciences
Professional career (1):
  • 博士(医学) (名古屋大学)
Work history (3):
  • 2020/04 - 現在 Nagoya University of Arts and Sciences School of Nutritional Sciences Department of Nutritional Sciences
  • 2018/04 - 2020/03 Nagoya University of Arts and Sciences School of Nutritional Sciences Department of Nutritional Sciences
  • 2012/04 - 2018/03 Nagoya University of Arts and Sciences School of Nutritional Sciences Department of Nutritional Sciences
Association Membership(s) (5):
日本サルコペニア・フレイル学会 ,  日本臨床栄養学会 ,  日本老年医学会 ,  愛知県栄養士会 ,  日本口腔ケア学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page