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J-GLOBAL ID:202001018054694108
Update date: Apr. 24, 2024
KAWAGUCHI Makiko
カワグチ マキコ | KAWAGUCHI Makiko
Affiliation and department:
Job title:
Associate Professor
Research theme for competitive and other funds (2):
- 2011 - 2014 Detection of Nobel Food Components for Preventing Altheimer's Disease and Evidence of its Action Mechanizum
- 2001 - 2003 大麦分級紛中アミノペプチダーゼの利用に向けての諸性質の解明
Papers (25):
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川口真規子, 松木宏美. 明治時代の洋菓子再現と現代風アレンジ. 神戸松蔭女子学院大学研究紀要. 2022. 3. 73-84
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Makiko Kawaguchi, Yoichi Kamata and Shinichiro Kawai. Subject of Regional Partnership: Practical Training on Food Design Using Regional Farm Products. 2018. 45. 65-67
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Makiko Kawaguchi, Kohei Maruyama, Makoto Yamada. The differences of nutrition components among various dessert banana cultivars. Nippon Eiyo Shokuryo Gakkaishi. 2016. 69. 2. 75-79
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土井裕司, 中間梨沙, 山中裕佳子, 川口真規子. うどん出汁中でのうま味物質の含量による地域比較. 日本うどん学会誌. 2009. 6. 6. 60-69
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土井裕司,谷 康子,斉藤美嘉,川口真規子. うどんから見た日本の東西. 関西文化のメカニズム(関西文化研究叢書10). 2008. 10. 315-322
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MISC (1):
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川口真規子. うどんだしと具材-日本の東西による違い. おいしさの科学. 2009. 9. 1-8
Books (1):
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明治時代の洋菓子再現 -ボイルカスターケーキ、ベカーカスターケーキ、ジヨンネーケーキ、コムモンジャンブルス、パンバタプリン-
神戸の文化発信実行委員会 2020
Lectures and oral presentations (16):
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Antioxidative Activity and Restoration Abiirity on Oxidative Damaged PC12 Cells of Yuzu<I> (Citrus junos)</I>
(Asian Congress of Nutrition 2019 2019)
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日本産大麦由来ペプチドのPC12細胞増殖および微小管形成に及ぼす影響
(第71回日本栄養・食糧学会大会 2017)
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The effects of oligopeptides from Japanese barley flour against PC12 cells growth and microtubule assembly
(21th Internationnal Congress of Nutrition 2017 2017)
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リン脂質過酸化物により劣化した分化PC12細胞に及ぼす各種抗酸化剤の影響
(第70回日本栄養・食糧学会大会 2016)
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The differences of nutrition components among various dessert banana cultivars
(Asian Congress of Nutrition 2015 2015)
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Education (2):
- 1996 - 1998 Mukogawa Women's University Graduate School, Division of Home Economics
- 1985 - 1989 Nara Women's University Faculty of Home Economics
Professional career (3):
- 家政学士 (奈良女子大学)
- 修士(家政学) (武庫川女子大学大学院)
- 博士(学術) (奈良女子大学)
Work history (6):
Association Membership(s) (3):
日本調理科学会
, 日本食品科学工学会
, 日本栄養・食糧学会
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