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J-GLOBAL ID:202001018466743057   Update date: Jan. 30, 2024

Miyachi Hiroko

ミヤチ ヒロコ | Miyachi Hiroko
Affiliation and department:
Job title: 助教
Research field  (2): Nutrition and health science ,  Home economics, lifestyle science
Research theme for competitive and other funds  (1):
  • 2021 - 2024 一人暮らし高齢者のたんぱく質摂取配分と栄養状態及びフレイルの関連
MISC (12):
  • 宮地 博子, 尾田 敦, 石川 大瑛. 中学生陸上選手の栄養教育実施前後の食事摂取状況と体組成の変化. 保健科学研究. 2020. 10. 2. 41-49
  • Nakashima Satomi, Shimoyama Haruka, Miyachi Hiroko, Moriyama Hiromi, Mano Yukiko, Kida Kazuyuki. At What Age Do Children Recognize the Amount They Eat?. Hirosaki Medical Journal. 2019. 69. 1. 179-186
  • Shimoyama Haruka, Nakashima Satomi, Miyachi Hiroko, Kitayama Ikuko, Kida Kazuyuki. Effect of a salt reduction program among student nutritionists using a student cafeteria. Journal for the Integrated Study of Dietary Habits. 2018. 29. 3. 167-174
  • 下山 春香, 中島 里美, 北山 育子, 柳町 悟司, 宮地 博子, 木田 和幸. 短期大学栄養士課程履修者の減塩教育による味覚とその関連要因への影響. 保健科学研究. 2017. 7. 33-33
  • Satomi Nakashima, Haruka Shimoyama, Hiroko Miyachi, Yukiko Mano, Kazuyuki Kida. Evaluation of the ability to select a balanced meal of dietitian students by using food models with the IC tags. Journal for the Integrated Study of Dietary Habits. 2017. 27. 4. 259-265
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Education (2):
  • 2017 - 2019 Hirosaki University Graduate School of Health Sciences
  • 2004 - 2008 Tohoku Women's College
Professional career (1):
  • 修士(保健学) (弘前大学)
Work history (3):
  • 2020/04 - 現在 Tohoku Women's Junior College Livelihood Culture Course
  • 2009/04 - 2020/03 Tohoku Women's Junior College Livelihood Culture Course
  • 2008/04 - 2009/03 東北栄養専門学校 本科 助手
Committee career (3):
  • 2016/05 - 現在 青森県栄養士会 研究教育職域会 運営委員
  • 2018/05 - 2020/05 青森県栄養士会 一般理事 研修部部長
  • 2016/05 - 2018/05 青森県栄養士会 一般理事
Association Membership(s) (2):
日本栄養改善学会 ,  日本調理科学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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