Rchr
J-GLOBAL ID:202101001857011031   Update date: Nov. 14, 2024

FURUYAMA YUUKI

フルヤマ ユウキ | FURUYAMA YUUKI
Affiliation and department:
Job title: Assistant Professor
Research field  (1): Bioorganic chemistry
Research keywords  (1): Microbiology, Natural products chemistry, Chemical biology
Research theme for competitive and other funds  (2):
  • 2022 - 2027 皮膚常在細菌間における相互作用の存在とその分子機構の解明
  • 2021 - 2023 イネいもち病菌の生存に影響する放線菌との相互作用を成立させる分子機構の解明
Papers (15):
  • Masahiro Watanabe, Yuika Sekino, Kouji Kuramochi, Yuuki Furuyama. Bacillus xiamenensis Inhibits the Growth of Moraxella osloensis by Producing Indole-3-Carboxaldehyde. MicrobiologyOpen. 2024
  • Risa Sugiura, Takayuki Arazoe, Takayuki Motoyama, Hiroyuki Osada, Takashi Kamakura, Kouji Kuramochi, Yuuki Furuyama. Pyricularia oryzae enhances Streptomyces griseus growth via non-volatile alkaline metabolites. Environmental Microbiology Reports. 2024
  • Yuika Sekino, Ikuya Yamamoto, Masahiro Watanabe, Kouji Kuramochi, yuuki furuyama. Cyclo(l-Pro-l-Tyr) Isolated from the Human Skin Commensal Corynebacterium tuberculostearicum Inhibits Tyrosinase. International Journal of Molecular Sciences. 2024. 25. 13
  • Misaki Kabasawa, Masateru Furuta, Yuuka Ibayashi, Kaori Kanemaru, Haruki Kohatsu, Fumiyo Kuramochi, Kenji Yamatoya, Kazuya Nakata, Yoshikazu Nakamura, Shusuke Tomoshige, Kenji Ohgane, Yuuki Furuyama, Ryoko Takasawa, Susumu Kobayashi, Fumio Sugawara, Masahiko Ikekita, Kouji Kuramochi. Plakevulin A induces apoptosis and suppresses IL-6-induced STAT3 activation in HL60 cells. BIOORGANIC & MEDICINAL CHEMISTRY LETTERS. 2024. 110. 129886
  • Kei IMAI, Yuuki FURUYAMA, Kouji KURAMOCHI, and Takahiko YAMAMOTO. LOW-TEMPERATURE COOKING AND PASTEURIZATION EFFECT OF DIELECTRIC HEATING AT 50 HZ AC VOLTAGE. Proceedings of The 10th Asia-Pacific Symposium on Applied Electromagnetics and Mechanics (APSAEM 2024). 2024. 27-28
more...
MISC (3):
  • 今井 啓、古山 祐貴、倉持 幸司、山本 隆彦. 誘電型加温を用いた低温調理における低温殺菌効果の調査. 2023年度東京理科大学総合研究院スマートヘルスケアシステム研究部門研究成果報告会論文集. 2024. 147-150
  • 今井 啓、古山 祐貴、倉持 幸司、山本 隆彦. 誘電型加温を用いたサーモンの低温調理と加熱に伴う共振周波数の調査. 第38回エレクトロニクス実装学会春季講演大会論文集. 2024. 180-181
  • 今井 啓、古山 祐貴、倉持 幸司、山本 隆彦. 低温調理応用に向けた誘電加熱の低温殺菌効果に関する調査. 第32回MAGDAコンファレンスin金沢講演論文集. 2023. 81-82
Lectures and oral presentations  (31):
  • 食品廃棄物を用いた黄色ブドウ球菌のバイオフィルム形成阻害剤の探索
    (日本農芸化学会関東支部2024年度大会 2024)
  • 株特異的な抗アクネ菌活性を持つ皮膚常在細菌の探索
    (日本農芸化学会関東支部2024年度大会 2024)
  • 抗Moraxella osloensis活性を示す皮膚常在細菌および活性分子の探索
    (日本農芸化学会関東支部2024年度大会 2024)
  • チロシナーゼ阻害活性を示す皮膚常在細菌由来化合物の探索
    (日本農芸化学会関東支部2024年度大会 2024)
  • Pseudodeflectusinの構造活性相関と結合タンパク質の探索
    (日本農芸化学会 2024年度大会 2024)
more...
Education (2):
  • Tokyo University of Science Faculty of Science and Engineering
  • Tokyo University of Science Graduate School, Division of Science and Engineering
Awards (1):
  • 2023/09/23 - バイオテックグランプリ2023 ロート賞
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page