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J-GLOBAL ID:202201013547749168   Update date: Jun. 04, 2024

takase hisabumi

takase hisabumi
Affiliation and department:
Research field  (3): Applied biochemistry ,  Environmental agriculture ,  Social-ecological systems
Research keywords  (3): 植物分子生物学 ,  植物機能開発学 ,  共生工学
Research theme for competitive and other funds  (6):
  • 1998 - 1998 高等植物の減数分裂に特異的な遺伝子の解析
  • 1997 - 1997 高等植物の減数分裂に特異的な遺伝子の解析
  • 1996 - 1997 Molecular mechanism of meiotic control : Studies byusing hybrid-sterile organisms.
  • 1995 - 1997 Genetic Recombination and the Function of RNA during Meiosis
  • 1996 - 1996 高等植物の減数分裂に特異的な遺伝子の解析
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Papers (39):
  • Hinako Matsuda, Yumi Yamazaki, Eiko Moriyoshi, Masaru Nakayasu, Shinichi Yamazaki, Yuichi Aoki, Hisabumi Takase, Shin Okazaki, Atsushi J Nagano, Akito Kaga, et al. Apoplast-Localized β-Glucosidase Elevates Isoflavone Accumulation in the Soybean Rhizosphere. Plant Cell Physiology. 2023. 64. 5. 486-500
  • Inoue Ryota, Nakamura Naoto, Matsumoto Chie, Takase Hisabumi, Sekiya Jiro, Prieto Rafael. Characterization of γ-glutamyltransferase- and phytochelatin synthase-mediated catabolism of glutathione and glutathione S-conjugates in Arabidopsis thaliana. Plant Biotechnology. 2022. 39. 4. 381-389
  • Masaru Nakayasu, Kohei Ohno, Kyoko Takamatsu, Yuichi Aoki, Shinichi Yamazaki, Hisabumi Takase, Tsubasa Shoji, Kazufumi Yazaki, Akifumi Sugiyama. Tomato roots secrete tomatine to modulate the bacterial assemblage of the rhizosphere. Plant Physiology. 2021. 186. 1. 270-284
  • Miwako Toyofuku, Fuki Okutani, Masaru Nakayasu, Shoichiro Hamamoto, Hisabumi Takase, Kazufumi Yazaki, Akifumi Sugiyama. Enhancement of developmentally regulated daidzein secretion from soybean roots in field conditions as compared with hydroponic culture. Bioscience, biotechnology, and biochemistry. 2021. 85. 5. 1165-1169
  • Akifumi Sugiyama, Yumi Yamazaki, Shoichiro Hamamoto, Hisabumi Takase, Kazufumi Yazaki. Synthesis and Secretion of Isoflavones by Field-Grown Soybean. Plant Cell Physiology. 2017. 58. 9. 1594-1600
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MISC (17):
  • 松村広志郎, 松田陽菜子, 高松恭子, 山崎真一, 山崎真一, 高瀬尚文, 藤井義晴, 青木裕一, 櫻井望, 櫻井望, et al. Accumulation of flavones and flavonols in soybean roots and their effect on rhizosphere microbiota. 植物微生物研究会研究交流会講演要旨集. 2023. 32nd
  • 高瀬 尚文. 「凄腕のしごとにん」に見る生物的世界観と研究連携. 総合研究所所報第21号. 2020. 21. 2-4
  • 高瀬, 尚文. 折々のことば. 京都学園大学総合研究所所報. 2019. 20. 2-3
  • 高瀬, 尚文. その一言のチカラと出会う. 京都学園大学総合研究所所報. 2018. 19. 2
  • 高瀬, 尚文. 「雑」という文字に思いを巡らせて. 京都学園大学総合研究所所報. 2017. 18. 2
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Books (12):
  • Biotechnology in functional foods and nutraceuticals
    CRC Press 2010 ISBN:9781420087116
  • 花-性と生殖の分子生物学
    学会出版センター 2001 ISBN:4762229660
  • 蛋白質核酸酵素 / 細胞核研究の最先端ー核の機能構造とダイナミックス
    共立出版 1999
  • 植物分子生理学入門
    学会出版センター 1999 ISBN:4762229210
  • 生物の生殖と遺伝的多様性
    1999
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Lectures and oral presentations  (130):
  • ダイズ根におけるフラボンおよびフラボノールの蓄積と根細菌叢への影響
    (日本農芸化学会2024年度大会(東京) 2024)
  • 自然資本再生の植物機能開発 ーナス褐紋病の生物学的防御ー
    (2023年度KUAS研究の絆(京都) 2024)
  • Quantification of flavones and flavonols in different cultivars of soybean.
    (7th International Symposium of the Kyoto Biomolecular Mass Spectrometry Society / 521st Sustainable Humanosphere Symposium (Kyoto, Japan) 2024)
  • The effect of flavones and flavonols on soybean rhizosphere microbiota
    (IRN France-Japan Frontiers in Plant Biology - Symposium(Kyoto, Japan) 2023)
  • Effects of flavones and flavonols on soybean rhizosphere bacterial community.
    (JSBBA KANSAI 10th Student Forum (Kyoto, Japan) 2023)
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Education (3):
  • 1988 - 1991 北海道大学大学院 理学研究科 博士後期課程植物学専攻
  • 1986 - 1988 北海道大学大学院 農学研究科修士課程 農芸化学専攻
  • 1982 - 1986 Hokkaido University Faculty of Agriculture
Professional career (1):
  • 博士(理学) (北海道大学)
Work history (10):
  • 2019/04 - 現在 Kyoto University of Advanced Science Faculty of Bioenvironmental Science
  • 2012/04 - 2019/03 京都学園大学 バイオ環境学部 教授
  • 2007/04 - 2012/03 京都学園大学 バイオ環境学部 准教授
  • 2006/04 - 2007/03 京都学園大学 バイオ環境学部 助教授
  • 2003/04 - 2006/03 財団法人地球環境産業技術研究機構 植物研究グループ 主任研究員
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※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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