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J-GLOBAL ID:202201014803169332   Update date: Oct. 15, 2024

Kozu Hiroyuki

コウヅ ヒロユキ | Kozu Hiroyuki
Affiliation and department:
Job title: Senior Scientist
Research field  (2): Applied biofunctional and bioprocess engineering ,  Food sciences
Research keywords  (6): Food Engineering ,  Process Engineering ,  Gastrointestinal Digestion ,  3Dフードプリンター ,  CFD ,  PIV
Research theme for competitive and other funds  (3):
  • 2023 - 2026 3Dプリント食品の胃消化挙動の解明による高度消化制御法の探索
  • 2016 - 2017 粒子間相互作用に着目したゲル状食品のテクスチャーが胃消化に与える影響の解析
  • 2013 - 2016 ぜん動運動を模擬した胃モデル装置による食品消化動態のin vitro評価系の構築
Papers (18):
  • Motomi Shibasaki, Tatsuro Maeda, Takayoshi Tanaka, Kenjiro Sugiyama, Hiroyuki Kozu, Ritsuna Noguchi, Takumi Umeda, Tetsuya Araki, Isao Kobayashi. Observation and Analysis of In Vitro Digestibility of Different Breads Using a Human Gastric Digestion Simulator. Foods. 2024. 13. 20. 3244
  • Verónica Valeria Rodríguez-Herrera, Takumi Umeda, Hiroyuki Kozu, Isao Kobayashi. Formation and Texture Analysis of Extrusion-Based 3D Printed Foods Using Nixtamalized Corn and Chickpea Flours: Effect of Cooking Process. Applied Sciences. 2024. 14. 16. 7315
  • Verónica Valeria Rodríguez-Herrera, Takumi Umeda, Hiroyuki Kozu, Tomoko Sasaki, Isao Kobayashi. Printability of Nixtamalized Corn Dough during Screw-Based Three-Dimensional Food Printing. Foods. 2024. 13. 2. 293
  • Hiroyuki Kozu, Takumi Umeda, Isao Kobayashi. Production and characterization of 3D-printed foods with hybrid layered structures consisting of agricultural product-derived inks. Journal of Food Engineering. 2024. 360. 111720
  • Zaitian Wang, Hiroyuki Kozu, Kunihiko Uemura, Isao Kobayashi, Sosaku Ichikawa. Effect of mechanical properties on in vitro dynamic digestion of starch contained in hydrogels. Journal of the Science of Food and Agriculture. 2023. 104. 6. 3498-3506
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MISC (2):
  • 神津博幸. 複合構造を有する 農産物由来3Dプリント食品. 冷凍. 2024. 99. 1157. 347-350
  • 神津博幸. 消化・吸収を制御した「未来の食」創生のための新たな食品消化の評価技術. 化学工学会誌. 2023. 87. 8. 358-360
Patents (1):
  • 胃モデル装置
Books (1):
  • 消化管内流動現象のシミュレーション(書名 進化する食品テクスチャー研究)
    エヌ・ティー・エス 2011
Education (3):
  • 2013 - 2015 University of Tsukuba Graduate School of Life and Environmental Sciences
  • 2009 - 2011 University of Tsukuba Graduate School of Life and Environmental Sciences
  • 2005 - 2009 University of Tsukuba
Professional career (1):
  • 博士(生物工学)
Work history (6):
  • 2022/04 - 現在 National Agriculture and Food Research Organization Institute of Food Research Senior Scientist
  • 2017/04 - 2022/03 Japan Society for the Promotion of Science
  • 2016/04 - 2017/03 University of Tsukuba Alliance for Research on North Africa
  • 2015/04 - 2016/03 University of Tsukuba Faculty of Life and Environmental Sciences
  • 2013/04 - 2015/03 University of Tsukuba Graduate School of Life and Environmental Sciences
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Awards (5):
  • 2024/08 - 日本食品工学会 日本食品工学会第25回(2024年度)年次大会 優秀発表賞 ペースト状食品の引張強度に基づくスクリュー式3Dフードプリンティングの特性評価
  • 2024/08 - 日本食品工学会 日本食品工学会産学官連携賞 胃内で気泡含有ゲルを形成する飲料の 開発と胃消化挙動の評価
  • 2023/08 - 日本食品工学会 日本食品工学会第24回(2023年度)年次大会 優秀発表賞 農産物由来の3Dプリント食品における複合構造がテクスチャーに与える影響の解析
  • 2019/08 - 日本食品工学会 2018年度日本食品工学会賞 論文賞 In vitro Digestion of Oil-containing Hydrogels Using Gastric Digestion Simulator: a Model Analysis for Oil Release Control inside Human Stomach
  • 2016/08 - 日本食品工学会 2015年度日本食品工学会賞 論文賞 Analysis of Disintegration of Agar Gel Particles with Different Textures using Gastric Digestion Simulator
Association Membership(s) (2):
化学工学会 ,  日本食品工学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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