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J-GLOBAL ID:200901001625570934
Update date: May. 16, 2024
KISHIMOTO Toru
キシモト トオル | KISHIMOTO Toru
Papers (17):
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Toru KISHIMOTO, Yuri Hisatsune. Development of a Quantitative Analysis Method for (Z)-1,5-Octadien-3-one: A Contributor to the ‘Metallic Odor’ Arising from the Combination of Beer and Dried Squid, and Concentration Changes in Beer and Sake. Journal of the Brewing Society of Japan. 2024. 119. 5
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KISHIMOTO, T, Hisatsune, Y, Yamada, O. The Effect of Mash-in Temperature on the Characteristics and Flavor Stability of Pilsner-type Beer. J. Am. Soc. Brew. Chem. 2024. 82. 1. 32-38
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KISHIMOTO, T, Hisatsune, Y, A, Yamada, O. Presence of Disulfide-Bonded Thiols in Malt and Hops as the Precursors of Thiols in Beer. J. Agric. Food Chem. 2022. 70. 41. 13413-13418
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Osafune, Y, Toshida, K, Han, J, Kishimoto, T, Iizuka, S, Isogai, A, Mukai, N. Identification of 2-furanmethanethiol contributing to roast aroma in honkaku shochu and awamori. J. Biosci. Bioeng. 2022. 133. 6. 555-559
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Kishimoto, T, Teramoto, S, Yamada, O. Evaluation of Components Contributing to the International Bitterness Unit of Wort and Beer. J. Am. Soc. Brew. Chem. 2022. 80. 1. 53-61
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MISC (21):
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Toru Kishimoto. Lecture Text "The Brewing Process of Beer". 2853
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Toru Kishimoto. Lecture Text "The Chemistry of Hops". 2835
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Toru Kishimoto. Enhancement of Sensory Hop Aroma by Extending the Whirlpool Process Time. Japanese Registered Patent 6510780. 2538
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岸本徹. 令和5年における酒類の研究業績 『ビール』. 日本醸造協会誌. 2024. 119. 4
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Toru Kishimoto. Characteristics of Hop Varieties from the Perspective of Aroma Components. 2024. 78. 4
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Patents (10):
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【内容】ホップと水の懸濁液の煮沸により発生した蒸気をホップ香気蒸散成分として回収し、ビールに添加する設備
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【内容】ワールプール静置工程時間の延長による官能ホップ香気の増強(2)
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【内容】ノンアルコールビールへの中鎖脂肪酸の添加による味の改善(1)
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【内容】リナロールとシトロネロールとミルセンの比率の調整による、フローラル、青臭さ、穀物香の適切なバランスへの調整
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【内容】アミノアセトフェノンの添加による低糖質・プリン体ビールの風味の改善
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Books (4):
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醸造の事典
朝倉書店 2021 ISBN:9784254431254
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Hop flavor and aroma (2020)
American Society of Brewing Chemists, Master Brewers Association of the Americas 2020 ISBN:9781881696384
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Koku in Food Science and Physiology, -Recent Research on a Key Concept in Palatability-
Springer 2019 ISBN:9789811384530
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Hop flavor and aroma (2009)
American Society of Brewing Chemists, Master Brewers Association of the Americas 2009 ISBN:9780977051984
Lectures and oral presentations (43):
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第67回 香料・テルペンおよび精油化学に関する討論会(TEAC2023)@ 千葉
(2023)
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日本分析化学会ガスクロマトグラフィー研究懇談会 第383回研究会(@ SPring-8)
(2023)
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福岡国税局 九州沖縄クラフトビール研究会
(2023)
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仙台国税局 東北ビール研究会
(2023)
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2023 American Society of Brewing Chemists (@ USA)
(2023)
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