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J-GLOBAL ID:200901003618166640   Update date: Aug. 25, 2022

Ohtsubo Sadami

オオツボ サダミ | Ohtsubo Sadami
Affiliation and department:
Job title: Section Chief
Research field  (4): Food sciences ,  Applied biochemistry ,  Molecular biology ,  Applied biofunctional and bioprocess engineering
Research keywords  (5): プロテアーゼ阻害剤 ,  プロテアーゼ ,  タンパク質化学 ,  機能性食品 ,  Food Technology
Research theme for competitive and other funds  (4):
  • 2008 - 2010 歯周病予防向け機能性食品素材の実用化
  • 2008 - 2010 新規食品素材としての植物由来タンパク質・ペプチドの研究開発
  • 2005 - 2010 イネプロテアーゼ阻害因子の研究
  • 2005 - 2008 Study of proteinase inhibitors from rice grain
MISC (9):
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Patents (4):
  • プロテアーゼ阻害剤ならびに抗菌剤
  • γ-アミノ酪酸の生成方法
  • テロメラーゼ阻害剤及び食品組成物
  • 抗菌剤および抗歯周病剤
Lectures and oral presentations  (13):
  • Identification of Arg-gingipain inhibitors in legume seeds, using targeted-proteomics approaches
    (PACIFICHEM 2010 2010)
  • イネ由来システインプロテアーゼ阻害蛋白質OC-IIのX線結晶構造解析
    (日本農芸化学会2009年度大会 2009)
  • 蛍光色素を用いた歯周病菌Porphyromonas gingivalis増殖の高感度・迅速モニタリング
    (日本農芸化学会2009年度大会 2009)
  • 2Dリバースザイモグラフィーを用いた歯周病菌プロテアーゼに対する精白米由来阻害因子の網羅的活性比較
    (日本農芸化学会2009年度大会 2009)
  • 精白米からジンジパイン活性阻害タンパク質成分を抽出するための最適条件に関する研究
    (日本農芸化学会2009年度大会 2009)
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Works (2):
  • 米胚芽を触媒とするγ-アミノ絡酸大量製造技術の開発
    2000 - 2001
  • Large Scale Production of γ-Aminobutylic Acid by Using Rice Germ
    2000 - 2001
Professional career (1):
  • Doctor(Engineering) (Sojo University)
Association Membership(s) (8):
日本病態プロテアーゼ学会 ,  American Society for Microbiology ,  日本農芸化学会 ,  Japanese Society for Proteases in Pathophysiology ,  American Society for Microbiology ,  Biotechnology and Agrochemistry ,  Bioscience ,  Japan Society for Bioscience
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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