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J-GLOBAL ID:200901005049713797   Update date: Jul. 30, 2019

SAKAMOTO Kaoru

サカモト カオル | SAKAMOTO Kaoru
Affiliation and department:
Job title: Researcher
Research field  (3): Eating habits, studies on eating habits ,  Food science ,  Public health/Health science
Research keywords  (2): Food Culture ,  Food Science
Research theme for competitive and other funds  (3):
  • 1998 - Environment and Cookery Science
  • 1986 - Study of Consciousness of Dietary Life
  • 1984 - Study of Rice Cooking
Papers (41):
  • Saeko Morii, Kaoru Sakamoto, Naoko Kataoka-Shirasugiru. The Reverse Phenomenon in Water Absorption Rate in Japonica Rice Grains Caused by Long-term Soaking in Water at Different Temperatures. Journal of Cookery Science of Japan. 2019. 52. 3. 159-168
  • 森井沙衣子, 森井沙衣子, 森井沙衣子, 坂本薫, 坂本薫. The Study of Rice Cooking of Kawarimeshi by Steam Convection Oven-Tomato Rice-. 日本給食経営管理学会誌. 2018. 12. 1. 5-14
  • SAKAMOTO Kaoru, KISHIHARA Shiro, KATAOKA-SHIRASUGI Naoko. Effect of Thermostability of Granulated Sugars on the Flavor of Cooked Food. Food Science and Technology Research. 2018. 24. 1. 111-118
  • 田中紀子, 片寄眞木子, 坂本薫, 升井洋至, 原知子, 原知子, 本多佐知子, 富永しのぶ. Transmission of Folklore Events and Their Specific Traditional Dishes in Hyogo Prefecture (An Intergenerational Comparison in Recognition and Experience of Annual Events). 日本調理科学会誌. 2017. 50. 5. 189-197
  • Kaoru SAKAMOTO, Kaori OKUTANI1, Harumi SAKUDA. Intake and Image of Sushi and Local Cuisine in Young Generation : Investigation on the students in Himeji City, Hyogo. Research reports. 2016. 18. 35-41
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MISC (27):
  • 坂本薫, 坂本薫, 高山裕貴, 今津有稀, 赤田樹, 青井雄幹, 森井沙衣子, 岸原士郎. グラニュ糖の自動融点測定装置による融点測定と放射光マイクロビームX線回折. 精糖技術研究会講演要旨. 2019. 117th. 10-15
  • 今津有稀, 坂本薫, 坂本薫, 森井沙衣子, 森井沙衣子, 森井沙衣子. 調理における砂糖の加熱熔融特性についての検討 昇温速度の違いによる熔融状況の差異. 日本調理科学会大会研究発表要旨集. 2018. 2018. 37
  • 坂本薫, 坂本薫, 井上友見, 長谷川逸美, 一宮悠香, 西川亜惟子, 中野志保, 長尾歩実, 森井沙衣子, 森井沙衣子, 森井沙衣子. 高齢者が食べやすくおいしい米飯の新規炊飯方法の開発 おねばの成分. 日本調理科学会大会研究発表要旨集. 2018. 2018. 72
  • 白杉直子, 片平理子, 橘ゆかり, 作田はるみ, 坂本薫, 堀内美和, 森井沙衣子, 森井沙衣子, 中谷梢, 井奥加奈, 三浦加代子, 川西正子, 升井洋至, 岩城啓子, 岸田恵津. 小学校家庭科教科書における鍋炊飯加熱過程の表現に対する教員志望大学生の理解. 日本調理科学会大会研究発表要旨集. 2018. 2018. 67
  • 石谷翠里, 石谷翠里, 石谷翠里, 河村弘美, 谷真理子, 田中更沙, 田中更沙, 福井充, 坂本薫, 坂本薫, 伊達ちぐさ, 伊達ちぐさ, 伊藤美紀子, 伊藤美紀子. 特定健康診査結果を用いた健康課題抽出と食生活・栄養摂取状況との関連. 栄養学雑誌. 2017. 75. 5 Supplement. 194
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Books (1):
  • Practice of Administration in Mass Feeding
    1987
Lectures and oral presentations  (11):
  • 米の炊飯特性に関する研究 : 浸水および昇温が食味におよぼす影響 : 近畿支部第16回研究発表会講演要旨
    (調理科学 1990)
  • 中食の流通と消費 : 事業者調査より : 第1回 近畿支部, 東海・北陸支部合同研究発表会
    (日本調理科学会誌 2000)
  • 無菌包装米飯に対する消費者の意識と品質についての調査 : 近畿支部 第26回研究発表会講演要旨
    (日本調理科学会誌 2000)
  • The change in food intakes, body mass index (BMI) and daily activities of Japanese female college students
    (10th Asian Congress of Nutrition 2007)
  • An opinion on use of granulated sugar in cooking
    (10th Asian Congress of Nutrition 2007)
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Works (3):
  • Study of Rice Cooking
    1986 -
  • Environment and Cookery Science
    1998 -
  • Survey of Consumer's Consciousness and Taste on the Aspetic Cooked Rice
    1998 - 2001
Professional career (2):
  • master of home economics (Nara Women's University)
  • Doctor (Kobe University)
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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