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J-GLOBAL ID:200901005049713797   Update date: Dec. 06, 2020

Sakamoto Kaoru

サカモト カオル | Sakamoto Kaoru
Affiliation and department:
Job title: Researcher
Research field  (2): Food sciences ,  Home economics, lifestyle science
Research keywords  (4): 食物学 ,  食生活 ,  Food Science ,  Food Culture
Research theme for competitive and other funds  (15):
  • 2017 - 2020 調理加工品における融点の異なる砂糖の特性とその生成メカニズムの探索
  • 2013 - 2015 Study on Food Characteristics Using the New Cooking System
  • 2014 - 2015 焼メレンゲおよびマカロン等焼き菓子における砂糖の加熱熔融特性
  • 2010 - 2013 砂糖の調理特性に影響する新因子
  • 2013 - 砂糖の新規加熱熔融特性の創出による食品加工技術開発
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Papers (90):
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MISC (72):
  • Association between Lifestyle Factors and Milk Waste from Junior High School Meals. 2020. 14. 4. 227-236
  • OKUTANI Kaori, SAKAMOTO Kaoru. Status of Sushi Consumption and Preferences for Sushi Rice. Journal of Cookery Science of Japan. 2020. 53. 5. 335-343
  • Sakuda Harumi, Katayose Makiko, Sakamoto Kaoru, Tanaka Noriko, Tominaga Shinobu, Nakatani Kozue, Hara Tomoko, Honda Sachiko. Hyogo prefecture home cooking: side dishes. Abstracts of the Annual Meeting of the Japan Society of Cookery Science. 2019. 31. 0. 219-219
  • Nakatani Kozue, Yoshimura Miki, Sakamoto Kaoru. Effect of water content on properties of rice flour gel and sol. Abstracts of the Annual Meeting of the Japan Society of Cookery Science. 2019. 31. 0. 131-131
  • Kaoru SAKAMOTO, Mariko YAMASAKI, Saeko MORII, Harumi SAKUDA. Practical Education of Food Service Management in Administrative Dietitian Training Course. 2019. 21. 81-94
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Patents (2):
  • 炊飯器
  • 炊飯器
Books (7):
  • 災害時炊き出しマニュアル
    東京法規出版 2012
  • エキスパート管理栄養士シリーズ 調理学 第3版
    化学同人 2011
  • 生活環境学ライブラリー5調理科学概論
    朝倉書店 2005
  • 給食マネジメント実習
    学建書院 2003
  • ふたりで半分こ : これからのカップルのための夫婦別姓・育児休業
    かもがわ出版 1994 ISBN:487699157X
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Lectures and oral presentations  (27):
  • グラニュ糖の自動融点測定装置による融点測定と放射光マイクロビームX線回折
    (精糖技術研究会講演要旨 2019)
  • Practical Education of Food Service Management in Administrative Dietitian Training Course
    (2019)
  • A survey of the program to donate the local event food by the elderly:-Effectiveness of the intergenerational program on the psychosocial functions of elderly women-
    (Journal for the Integrated Study of Dietary Habits 2019)
  • Effect of water content on properties of rice flour gel and sol
    (Abstracts of the Annual Meeting of the Japan Society of Cookery Science 2019)
  • Hyogo prefecture home cooking: side dishes
    (Abstracts of the Annual Meeting of the Japan Society of Cookery Science 2019)
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Works (6):
  • うすくち醤油の調理性に関する研究
    2004 -
  • Survey of Consumer's Consciousness and Taste on the Aspetic Cooked Rice
    1998 - 2001
  • 環境と調理科学
    1998 -
  • Environment and Cookery Science
    1998 -
  • 炊飯に関する研究
    1986 -
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Professional career (2):
  • master of home economics (Nara Women's University)
  • Doctor (Kobe University)
Work history (1):
  • 2008/03 - まで 賢明女子学院短期大学 教授
Committee career (10):
  • 2020/04 - 現在 日本調理科学会近畿支部 支部長
  • 2018/05 - 現在 日本家政学会関西支部 副支部長
  • 2013 - 現在 日本栄養改善学会近畿支部 評議員
  • 2012 - 現在 日本栄養改善学会 評議員
  • 2009/04 - 現在 日本調理科学会近畿支部 常任委員
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Awards (7):
  • 2019/07 - Minister of Health, Labor and Welfare Award
  • 2017/05 - 兵庫県 県知事表彰
  • 2013/05 - 精糖技術研究会 第110回精糖技術研究会賞
  • 2012/05 - 兵庫県栄養士会会長表彰
  • 2011/09 - 日本栄養士会会長表彰
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Association Membership(s) (8):
日本食生活学会 ,  日本伝統食品研究会 ,  兵庫県栄養士会 ,  日本栄養士会 ,  日本応用糖質科学会 ,  日本栄養改善学会 ,  日本調理科学会 ,  日本家政学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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