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J-GLOBAL ID:200901006026665309   Update date: Jul. 24, 2024

Mizuno Chie

ミズノ チエ | Mizuno Chie
Affiliation and department:
Research field  (2): Food sciences ,  Home economics, lifestyle science
Research keywords  (2): 食生活 ,  Food Culture
Research theme for competitive and other funds  (9):
  • 2001 - 2002 うすくち醤油の調理特性
  • 2001 - 2002 Characteristics of Light-colored Soy Sauce
  • 1983 - 煮る調理に関する基礎的研究
  • 加熱調理に関する研究
  • フライ油の使用限界に関する研究
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Papers (10):
  • Kubo Kaori Mukai, Hayashi Yoshimi, Hara Tomoko, Mizuno Chie, Myojin Chiho, Murakami Megumi, Wada Tamako Nishiike, Ando Mami, Ito Tomoko Fujimura, Imagi Jun, et al. Consciousness and preference of deep-fried cooking and foods. Abstracts of the Annual Meeting of the Japan Society of Cookery Science. 2018. 30. 0. 107-107
  • Kubo Mukai Kaori, Hayashi Yoshimi, Hara Tomoko, Mizuno Chie, Myojin Chiho, Murakami Megumi, Nishiike-Wada Tamako, Ando Mami, Fujimura-Ito Tomoko, Imagi Jun, et al. Survey on the use of edible oil in the home. Abstracts of the Annual Meeting of the Japan Society of Cookery Science. 2016. 28. 0. 65-65
  • Nakahira Mayumi, Mizuno Chie, Myojin Chiho, Murakami Megumi, Nishiike-Wada Tamako, Ando Mami, Fujimura-Ito Tomoko, Imagi Jun, Eguchi Satomi, Mukai-Kubo Kaori, et al. Optimum frying time for shallow-frying and its problems. Abstracts of the Annual Meeting of the Japan Society of Cookery Science. 2014. 26. 0. 18-18
  • Tomoko Fujimura-Ito, Mami Ando, Kenichi Otsuka, Kaori Mukai Kubo, Atsuko Kobayashi, Sayuri Tsuyuguchi, Mayumi Nakahira, Tomoko Hara, Chie Mizuno, Chiho Myojin, et al. Cooking Characteristics of Domestic Rapeseed Oil: Comparison with Canola Oil. JOURNAL OF THE JAPANESE SOCIETY FOR FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-NIPPON SHOKUHIN KAGAKU KOGAKU KAISHI. 2011. 58. 7. 309-317
  • INOUE Sachiyo, HAYASHI Yoshimi, HARA Tomoko, NISHIIKE WADA Tamako, MIZUNO Chie, NAKAHARA Mitsuko, FUJIMURA ITO Tomoko, MURAKAMI Megumi, MATOBA Teruyoshi. Studies on the life span of frying oil : Flavor score of frying oil and the taste of fried foods coated with flour. Journal for the integrated study of dietary habits. 2010. 20. 4. 313-319
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MISC (42):
  • 和田珠子, 安藤真美, 伊藤知子, 久保加織, 小寺真実, 高村仁知, 露口小百合, 中平真由巳, 林淑美, 原知子, et al. 野菜の妙め調理におけるおいしさに関わる要素-たまねぎの場合-. 日本調理科学会大会研究発表要旨集. 2019. 2019
  • 村上恵, 安藤真美, 伊藤知子, 今義潤, 川路美由紀, 久保加織, 小寺真実, 高村仁知, 露口小百合, 中平真由巳, et al. アボカド油の加熱調理特性. 日本調理科学会大会研究発表要旨集. 2017. 2017
  • 伊藤知子, 安藤真美, 今義潤, 江口智美, 久保加織, 高村仁知, 露口小百合, 中平真由巳, 原知子, 水野千恵, et al. 国産ゴマ油およびナタネ油の調理特性. 日本調理科学会大会研究発表要旨集. 2015. 2015
  • 明神千穂, 安藤真美, 伊藤知子, 今義潤, 江口智美, 久保加織, 露口小百合, 中平真由巳, 原知子, 水野千恵, et al. 揚げ調理の教育媒体としてのリーフレットの有効性の検討-天ぷら編-. 日本調理科学会大会研究発表要旨集. 2013. 2013
  • 露口小百合, 伊藤知子, 今義潤, 江口智美, 久保加織, 高村仁知, 中平真由巳, 原知子, 水野千恵, 明神千穂, et al. 油量の違いが揚げ物の揚がり具合に及ぼす影響. 日本調理科学会大会研究発表要旨集. 2012. 2012
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Books (2):
  • 食卓のコーディネート〔基礎〕 (共著)
    共立速記印刷 2003
  • Table Coordinate 〔Basic〕
    Kyoritu Sokki Print 2003
Works (5):
  • '05食博覧会・大阪「第1回食空間コーディネートコンクール」最優秀賞経済産業大臣賞
    2005 -
  • 暮らしを彩る祭典 第3回テーブルコーディネートコンテスト入賞
    2004 -
  • 愉しい食卓 テーブルコーディネートコンテスト入賞
    2003 -
  • うすくち醤油の調理特性
    2001 -
  • Table Coordinate
Education (5):
  • - 2016 Nara Women's University Graduate School of Humanities and Sciences School of Natural Science and Ecological Awareness
  • - 1985 Nara Women's University
  • - 1985 Nara Women's University Graduate School, Division of Home Economics
  • - 1983 Nara Women's University
  • - 1983 Nara Women's University Faculty of Home Economics
Professional career (2):
  • - (Nara Women's University)
  • 博士(生活環境学) (奈良女子大学)
Association Membership(s) (4):
日本油化学会 ,  日本食生活学会 ,  日本家政学会 ,  日本調理科学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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