Rchr
J-GLOBAL ID:200901013543830995   Update date: May. 17, 2020

Ono Tomotada

オノ トモタダ | Ono Tomotada
Homepage URL  (1): http://news7a1.atm.iwate-u.ac.jp/~food-c/tono.html
Research field  (1): Food sciences
Research keywords  (3): tofu-curd ,  soymilk ,  Bovine milk
Research theme for competitive and other funds  (3):
  • 1999 - Stabilization of lipids by protein.
  • 1994 - Clotting mechanisms of Soymilk.
  • 1984 - Change of peptides from various conformations ofa protein.
Papers (81):
MISC (7):
Patents (1):
  • Product method for oil body-like nano-capsules by using soybean proteins
Books (3):
  • Encyclopedia of Food Sciences and Nutrition, Second Edition
    Elsevier 2003
  • Milk Science
    1996
  • Science of milk
    1994
Lectures and oral presentations  (98):
  • 豆腐および豆乳のための豆乳コロイドの生成
    (日本食品科学工学会大会講演集 2015)
  • 豆腐の科学-大豆を安全な健康食品へ-
    (臨床化学 2012)
  • 豆腐形成におけるオイルボディ,粒子状タンパク質,可溶性タンパク質の役割
    (日本農芸化学会東北支部大会プログラム・講演要旨集 2009)
  • 豆乳中粒子状タンパク質の構造と湯葉形成における役割
    (日本農芸化学会東北支部大会プログラム・講演要旨集 2009)
  • オイルボディ様粒子表面タンパク質組成の還元豆腐物性への影響
    (日本食品科学工学会大会講演集 2009)
more...
Work history (9):
  • 1998 - 2010 Iwate University
  • 1990 - 1998 Iwate University
  • 1990 - 1998 Associate Professor,Iwate University
  • 1998 - - Professor,Iwate University
  • 1969 - 1990 Iwate University
Show all
Awards (2):
  • 2005 - Food Science and Technology Research Award (2004)
  • 2004 - The Award of Japanese Dairy Science Association
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page