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J-GLOBAL ID:200901015904291990   Update date: Oct. 12, 2020

Toyohara Haruhiko

トヨハラ ハルヒコ | Toyohara Haruhiko
Affiliation and department:
Job title: 教授
Research field  (2): Applied molecular and cellular biology ,  Marine/Aquatic life sciences
Research keywords  (4): 海洋生物化学 ,  水産化学 ,  Marine Biological Chemistry ,  Fishery Chemistry
Research theme for competitive and other funds  (6):
  • 1997 - 海洋生物タンパク質の代謝調節機構に関する細胞生物学的研究
  • 1996 - 海洋生物に特異的な新規生理機能に関する研究
  • 1996 - Environmental Adaptation of Marine Invertebrates
  • 1996 - Environmental Adaptation of Marine Invertebrates
  • 1977 - Studies on the regulation of muscle protein turnover in fish
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Papers (327):
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MISC (319):
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Books (32):
  • その他物理学的手法による放射性セシウム汚染土壌の洗浄技術,東日本大震災後の放射性物質汚染対策-放射線の基礎から環境影響評価,徐染技術とその取り組み
    エヌ・ティー・エス p.146-156 2012
  • 水生生物のセルラーゼとヘミセルラーゼ, バイオマス分解関連酵素研究の最前線-セルラーゼ・ヘミセルラーゼを中心として
    シーエムシー出版 2012
  • 核酸と遺伝子
    水圏生化学の基礎(渡部終五編)p.177-202、朝倉書店 2008
  • Biotechnology of Marine Invertebrates - Recent Advances in Shrimp and Shell Science
    “Fisheries for Global Welfare and Environment”, Terra Scientific Publishing Company (Tokyo), p.222-239, 2008
  • K.Takeuchi and H.Toyohara: Taurine transporter: Hyperosmotic stress responsive gene.
    “Aquatic genomics” (ed. by N.Shimizu, T.Aoki, and I.Hirono), Springer-Verlag. Tokyo.,207-216 2003
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Lectures and oral presentations  (1):
  • 貝殻の石灰化に関わるクモ糸タンパク質の構造と機能
    (日本農芸化学会 2010)
Works (2):
  • 伝統食品としてのさしみ
    1993 -
  • Sashimi as traditional food
    1993 -
Education (4):
  • - 1984 Kyoto University
  • - 1984 Kyoto University
  • - 1977 Kyoto University
  • - 1977 Kyoto University
Professional career (1):
  • Doctor of Agriculture (Kyoto University)
Committee career (2):
  • 2001 - 日本水産学会 編集委員
  • 日本伝統食品研究会 幹事
Awards (1):
  • 2001 - マリンバイオテクノロジー誌 論文賞
Association Membership(s) (4):
日本伝統食品研究会 ,  日本分子生物学会 ,  日本生化学会 ,  日本水産学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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