Rchr
J-GLOBAL ID:200901017791352370   Update date: Sep. 26, 2024

Izumi Hidemi

イズミ ヒデミ | Izumi Hidemi
Affiliation and department:
Job title: Professor
Research field  (3): Food sciences ,  Horticulture ,  Home economics, lifestyle science
Research keywords  (5): 食品保全学 ,  食品科学・栄養科学 ,  食品安全学 ,  Food Science and Nutritional Chemistry ,  Food safety
Research theme for competitive and other funds  (23):
  • 2018 - 2023 生産から流通・消費までのデータ連携により最適化を可能とするスマートフードチェーンの構築
  • 2017 - 2018 紀州金山寺味噌の衛生的製造・出荷とその普及
  • 2016 - 2018 カット青果物の酵素的褐変に及ぼす微生物の関与とその機構
  • 2013 - 2017 損傷菌の発生機序の解明と検出・制御技術の開発
  • 2013 - 2015 酵素剥皮技術の剥皮を核としたカンキツ果実新商材の開発と事業化方策の策定
Show all
Papers (102):
  • HIDEMI IZUMI. Viability of sublethally injured bacteria of fresh and fresh-cut vegetables from the field through distribution. Journal of Microorganism Control. 2023. 28. 4. 153-163
  • KIYOSHI SATO, HIDEMI IZUMI. Viability of sublethally injured indicator and pathogenic coliform bacteria on fresh-cut cabbage during storage in an active MAP of 10% CO2. Journal of Microorganism Control. 2023. 28. 3. 109-116
  • Development of predictive model for bacterial growth in fresh-cut cabbage. 2022. 49. 1-10
  • Kiyoshi Sato, Hidemi Izumi. Microbiology and Quality Attributes of ‘Pione’ Grapes Stored in Passive and Active MAP. Horticulturae. 2022. 8. 6. 524-534
  • 泉 秀実. HACCPによる食品の衛生管理 -コーデックス規格の改訂と日本における制度化-. 日本防菌防黴学会誌. 2022. 50. 4. 177-181
more...
MISC (232):
  • 泉 秀実. 農産物の輸出に向けた「温度管理とMA包装」. ukabis (https://www.ukabis.com/)レポート. 2023
  • 泉 秀実. カット野菜の衛生管理と技術開発 -予測微生物描画プログラムの提供-. ukabis (https://www.ukabis.com/)レポート. 2022
  • 泉 秀実. COVID-19に関する食品産業用ガイダンス(暫定版)-フードチェーンにおける食品安全-. 令和2年度アグリプラットフォームコンソーシアム年次報告書. 2021. 87-94
  • 泉 秀実. (巻頭言)魅力のある学会とは. 日本防菌防黴学会誌. 2019. 47. 1. 1-1
  • 泉 秀実. 「HACCP」を取り巻く国際的状況. 建帛社「土筆」. 2016. 103. 2-2
more...
Patents (1):
  • 遺伝子組換え動物の組織又は分泌物が混入しているか否かを判別する方法
Books (18):
  • 園芸利用学
    文永堂出版 2021 ISBN:9784830041426
  • 食品製造・検査における芽胞・損傷菌とその検出・制御技術
    シーエムシー出版 2020 ISBN:9784781314976
  • Controlled and Modified Atmosphere for Fresh and Fresh-Cut Produce
    Elsevier 2020 ISBN:9780128045992
  • 青果物の鮮度評価・保持技術 : 収穫後の生理・化学的特性から輸出事例まで
    エヌ・ティー・エス 2019 ISBN:9784860436216
  • 有害微生物の制御と管理
    2016
more...
Lectures and oral presentations  (233):
  • カット青果物の微生物汚染と品質保証について
    (食品の品質保証懇話会 2023)
  • 安心・安全な青果物のための微生物制御と品質保持
    (テックデザインZoomセミナー 2022)
  • カット野菜の微生物的安全性 -現状と今後の課題-
    (第82 回 惣菜のわかる八百屋塾 2022)
  • 青果物の栽培および出荷時 における微生物制御
    (令和4年度わかやま農産物安心プラス強化事業に係る農薬安全講習会 2022)
  • HACCPによる食品の衛生管理 -コーデックス規格の改定と日本における制度化-
    (日本防菌防黴学会 2021)
more...
Works (7):
  • Establishment of GAP and verification system for fruits production
    2005 - 2006
  • Research on application of food addires for fresh-cut produce
    2004 -
  • Research on Traceability System of Fresh Fruits and Vegetables
    2003 -
  • Research on Control of Microbes on fresh-cut vegetables
    2002 -
  • Development of Disinfectant System for Pathogens by Hot Water/Vapor Heat Treatments
    2001 -
more...
Education (5):
  • - 1991 Osaka Prefecture University
  • - 1983 Shizuoka University
  • - 1983 Shizuoka University Graduate School, Division of Agriculture
  • - 1981 Shizuoka University Faculty of Agriculture
  • - 1981 Shizuoka University Faculty of Agriculture
Professional career (2):
  • Doctor of Agriculture (Osaka Prefecture University)
  • Master of Agriculture (Shizuoka University)
Work history (12):
  • 2001 - 2005 Kindai University Faculty of Biology-Oriented Science and Technology
  • 2001 - 2005 Associate Professor, Kinki University,
  • 2005 - - 近畿大学生物理工学部 教授
  • 2005 - - Professor, Kinki University,
  • 1995 - 2001 近畿大学生物理工学 講師
Show all
Committee career (9):
  • 2023/06 - 現在 日本防菌防黴学会 参与
  • 2009 - 現在 日本食品保蔵科学会 HACCP管理者認定委員長
  • 2006 - 現在 和歌山県 食の安全県民会議委員長
  • 2002 - 現在 和歌山県 特別栽培農産物認定委員長
  • 2001 - 現在 日本食品・機械研究会 理事
Show all
Awards (4):
  • 2010 - American Society for Horticultural Science Outstanding International Horticulturist
  • 2007 - 日本食品保蔵科学会 学会賞
  • 1998 - 日本食品保蔵科学会 奨励賞
  • 1998 - Award of Japan Association of Food Preservation Scientists
Association Membership(s) (7):
International Association for Food Protection ,  日本防菌防黴学会 ,  日本食品保蔵科学会 ,  食品科学技術者学会(Institute of Food Technologists) ,  アメリカ園芸学会(American Society for Horticultural Science) ,  国際園芸学会(International Society for Horticultural Science) ,  日本食品科学工学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page