Rchr
J-GLOBAL ID:200901018209680771   Update date: Apr. 24, 2020

Watanabe Yukio

ワタナベ ユキヲ | Watanabe Yukio
Affiliation and department:
Research field  (1): Food sciences
Research keywords  (2): 食品の物理的性質 ,  Physical properties of foods
Research theme for competitive and other funds  (4):
  • 食品のかたさ、柔らかさの指標について
  • 食肉の粘弾性について
  • Indicator for firmness of foods
  • Viscoelastic properties of meat
MISC (27):
Books (8):
  • 食肉を中心とした繊維状食品
    混練・分散の基礎と先端的応用技術テクノシステム 2003
  • 食肉のテクスチャー
    おいしさの科学事典 朝倉書店 2003
  • 繊維状食品-食肉のテンダーネス
    レオロジー工学とその応用技術 フジ・テクノシステム 2001
  • 食品の物性
    健康からみた食品学総論 弘学出版 2000
  • 鶏肉を中心としたテンダーネスについて
    食品の物性第13集食品資材研究会 1987
more...
Education (4):
  • - 1967 Tohoku University
  • - 1967 Tohoku University
  • - 1965 Tohoku University
  • - 1965 Tohoku University
Professional career (2):
  • (BLANK) (Tohoku University)
  • (BLANK) (Tohoku University)
Committee career (1):
  • 2004 - 日本食品科学工学会 評議員
Association Membership(s) (4):
日本食肉研究会 ,  日本レオロジー学会 ,  日本畜産学会 ,  日本食品科学工学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page