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J-GLOBAL ID:200901019691484042   Update date: Feb. 02, 2023

Shimoyamada Makoto

シモヤマダ マコト | Shimoyamada Makoto
Affiliation and department:
Job title: Professor
Research field  (1): Food sciences
Research keywords  (5): food ,  soybean ,  egg white protein ,  food processing ,  soymilk
Research theme for competitive and other funds  (5):
  • 2010 - 卵白タンパク質の加熱変性と機能性発現
  • 2003 - 豆乳の品質に関する研究
  • 1997 - 食品タンパク質の加熱および冷却時の構造変化に関する研究
  • 1996 - Study on structural changes of food protein by processing
  • 1991 - 大豆サポニン等天然界面活性物質と食品タンパク質の相互作用を介した機能発現
Papers (52):
MISC (87):
  • 増田勇人, 村西克基, 大村直人, 下山田真. Shear-thinning流体系における円錐型テイラー・クエット流の数値シミュレーション. 化学工学会年会研究発表講演要旨集(CD-ROM). 2020. 85th
  • 松本昌浩, 増田勇人, HUBACZ Robert, 大村直人, 下山田真. リブ付き内円筒を有するテイラー・クエット流反応装置を用いたデンプン加水分解プロセスの強化. 化学工学会年会研究発表講演要旨集(CD-ROM). 2020. 85th
  • 松本昌浩, 増田勇人, 下山田真, HUBACZ Robert, 大村直人. テイラー・クエット流反応装置を用いたデキストリン加水分解反応における流動状態の影響. 化学工学会年会研究発表講演要旨集(CD-ROM). 2019. 84th
  • 増田勇人, 吉田早穂, 堀江孝史, 大村直人, 下山田真. 軸方向温度分布を伴うテイラー・クエット流反応装置における流動ダイナミクス. 化学工学会年会研究発表講演要旨集(CD-ROM). 2019. 84th
  • 下山田真, 小川夏誉, 増田勇人, 餅田浩基. 卵黄およびそのマヨネーズ様乳化物の流動特性に及ぼす加熱の影響. 日本農芸化学会大会講演要旨集(Web). 2019. 2019
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Books (3):
  • 乾燥・乾熱卵白タンパク質の物性改良作用 (食卵の科学と機能)
    アイ・ケイ コーポレーション 2008
  • Antifungal saponins from white asparagus (Asparagus officinalis L.) bottoms and their physiological role in the plant defense system
    Plant-derived antimycotics 2003
  • Antifungal saponins from white asparagus (Asparagus officinalis L.) bottoms and their physiological role in the plant defense system
    Plant-derived antimycotics 2003
Lectures and oral presentations  (3):
  • Effect of heating temperature and cooling rate on denaturation of soymilk
    (236th American Chemical Society National Meeting 2008)
  • Interaction between soybean saponin and protein, and possible functionality
    (6th International Symposium on the Role of Soy in Preventing and Treating Chronic Disease 2005)
  • Interaction between soybean saponin and protein, and possible functionality
    (6th International Symposium on the Role of Soy in Preventing and Treating Chronic Disease 2005)
Education (4):
  • - 1991 Tohoku University
  • - 1991 Tohoku University Graduate School, Division of Agriculture
  • - 1986 Tohoku University Faculty of Agriculture
  • - 1986 Tohoku University Faculty of Agriculture
Professional career (1):
  • Ph.D (Tohoku University)
Work history (17):
  • 2014/04 - 現在 University of Shizuoka
  • 2009/04 - 2014/03 - 宮城大学食産業学部 教授
  • 2005 - 2009 Miyagi University School of Food, Agricultural and Environmental Sciences
  • 2005 - 2009 Associate professor, Miyagi University
  • 2009 - - Professor, Miyagi University
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Committee career (3):
  • 2006/10 - 2014/03 山形県 アドバイザリーボード
  • 2009/04 - 2013/03 日本食品工学会 評議員
  • 日本食品科学工学会 英文誌編集委員
Awards (1):
  • 2003 - 日本食品科学工学会奨励賞
Association Membership(s) (8):
日本食品工学会 ,  日本食品科学工学会 ,  日本農芸化学会 ,  American Chemical Society ,  The Japanese Society for Food Science and Technology ,  and Agrochemistry ,  Biotechnology ,  Japan Society for Bioscience
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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