Rchr
J-GLOBAL ID:200901020037783071   Update date: Aug. 21, 2022

Miki Takeo

ミキ タケオ | Miki Takeo
Affiliation and department:
Homepage URL  (1): http://www.wine.yamanashi.ac.jp/index.html
Research field  (3): Food sciences ,  Applied microbiology ,  Molecular biology
Research keywords  (11): Enology ,  Genetics ,  Yeast ,  ワイン発酵学 ,  遺伝子工学 ,  酵母 ,  Molecular Biology of the yeast ,  酵母の分子生物学的研究 ,  応用微生物学 ,  食品科学 ,  分子生物学
Research theme for competitive and other funds  (3):
  • Molecular breeding of wine yeast
  • ワイン酵母の分子生物学的手法を用いた育種・研究
  • Molecular biolgical study on wine yeast.
MISC (19):
Books (2):
  • ワイン酵母と遺伝子
    山梨日日新聞 2008
  • 海外渡航報告書(第八回国際ワイン醸造学会への参加とポスター発表)
    山梨工業会 2008
Lectures and oral presentations  (21):
  • ワイン酵母のPYC2遺伝子産物の細胞内局在性の変化
    (2009)
  • ワイン酵母株間でのプロリン消費の差異について
    (日本ワイン・ブドウ学会 2008)
  • The effect of ammonium addition on amino acid, ethanol and aromatic compound production by wine yeast strains (Saccharomyces cerevisiae) in fermentation of Koshu grape
    (OENO2007 2007)
  • PUT1遺伝子導入株による甲州ワインのプロリン濃度の制御
    (日本ブドウ・ワイン学会 2007)
  • PUT1遺伝子導入酵母株のプロリン消費に関する研究
    (大会講演要旨集 2007)
more...
Education (4):
  • - 1999 京都大学大学院
  • - 1999 Kyoto University Graduate School, Division of Agriculture
  • - 1993 Hokkaido University
  • - 1992 Hokkaido University Faculty of Fisheries
Professional career (1):
  • (BLANK)
Work history (5):
  • 2005/04 - University of Yamanashi Department of Research Interdisciplinary Graduate School of Medicine and Engineering
  • 2002/10 - University of Yamanashi Institute of Enology and Viticulture, Faculty of Engineering
  • 1999 - 2002 Research Associate, Faculty of Engineering,
  • 1999/04 - University of Yamanashi
  • Yamanashi Univ.
Awards (1):
  • 2008 - 日本農芸化学会関東支部会若手研究奨励賞
Association Membership(s) (3):
日本ワイン・ブドウ学会 ,  日本農芸化学会 ,  日本生物工学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page