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J-GLOBAL ID:200901020420474465   Update date: Nov. 14, 2024

Shimada Kenichiro

シマダ ケンイチロウ | Shimada Kenichiro
Affiliation and department:
Job title: Professor
Research field  (2): Animal production science ,  Food sciences
Research keywords  (1): meat science
Research theme for competitive and other funds  (1):
  • 2004 - 2005 Development of washing method that efficiently removes central nervous system tissue on surface of beef carcass
Papers (108):
  • Samanthi Wathsala Pelpolage, Rie Sasaki, Kenichiro Shimada, Taizo Nagura, Hirokatsu Uchino, Kyu-Ho Han, Michihiro Fukushima. Oral Supplementation with Betaine Powder Ameliorated High Blood Pressure in Spontaneously Hypertensive Rats. Metabolites. 2024. 14. 7. 390-390
  • Ryuji Nagata, Naoki Fukuma, Naoto Hashimoto, Kenichiro Shimada, Yasunori Nakayama, Kyu-Ho Han, Michihiro Fukushima. Effect of Raw and Cooked Green Bananas on Cecal Fermentation Characteristics in Rats. Starch - Stärke. 2024
  • 島田謙一郎, 平尾美咲, HAN Kyu-Ho, 永田龍二, 福島道広. Comparison of meat quality between domestic suffolk and imported romney lambs. 食肉の科学. 2024. 65. 1
  • 島田謙一郎, 菅野紗彩, 伊藤綾, 長谷川隆則, HAN Kyu-Ho, 永田龍二, 福島道広. Effect of a starter strain of dry-fermented sausage on proteolysis and producing ability of organic acid. 食肉の科学. 2023. 64. 2
  • Nana Mikami, Yoshitaka Yamashiro, Shiho Nagaoka, Yuzuki Akamatsu, Hayato Maeda, Kenichiro Shimada. Effects of different tomato products on the lipid oxidation, color, and texture of uncured cooked pork sausages in storage. Food Science and Technology Research. 2023. 29. 5. 433-440
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MISC (18):
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Books (7):
  • 伝統食品のおいしさの科学
    エヌ・ティー・エス 2024 ISBN:9784860438883
  • タンパク質のおいしさ科学 : 機能・性質から味・テクスチャー、各種肉類、調理・加工食品まで
    エヌ・ティー・エス 2022 ISBN:9784860437923
  • 乳肉卵の機能と利用
    アイ・ケイコーポレーション 2018 ISBN:9784874923542
  • 熟成肉バイブル = Dry aged beef bible : 完全理解
    柴田書店 2017 ISBN:9784388808717
  • 生食のおいしさとリスク
    エヌ・ティー・エス 2013 ISBN:9784864690669
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Lectures and oral presentations  (32):
  • カルシウム付加ポテトスターチがラットの腸内発酵および脂質代謝に与える影響
    (日本栄養・食糧学会大会講演要旨集 2019)
  • ラットにおけるアガベ由来の分岐鎖型イヌリンが腸内発酵および脂質代謝に及ぼす影響
    (日本栄養・食糧学会東北支部大会およびシンポジウム講演要旨集 2018)
  • ラットにおけるヒドロキシプロピル化コーンスターチの腸内発酵特性および脂質代謝に与える影響
    (日本栄養・食糧学会大会講演要旨集 2018)
  • ホエイパウダーおよび各種オリゴ糖がin vitroにおいて腸内発酵に与える影響について
    (帯広大谷短期大学紀要 2018)
  • マイタケ「大雪華の舞1号」の脂質代謝改善効果-動物およびヒト臨床試験による実証-
    (日本木材学会北海道支部講演集(Web) 2017)
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Education (2):
  • 1992 - 1997 Hokkaido University
  • 1988 - 1992 Obihiro University of Agriculture and Veterinary Medicine Faculty of Animal Husbandry
Professional career (1):
  • Bachelor of Agriculture (Obihiro University of Agriculture and Veterinary Medicine)
Work history (2):
  • 2018/04 - 現在 Obihiro University of Agriculture and Veterinary Medicine Research Department of Life and food science Professor
  • 2003/03 - 2004/01 University of Wisconsin Madison College of Agricultural and Life Science Visited Scientist
Committee career (7):
  • 2023 - 2024 北海道畜産草地学会 評議員
  • 2021 - 2022 北海道畜産草地学会 副会長
  • 2019 - 2020 北海道畜産草地学会 監事
  • 2016 - 2018 北海道畜産草地学会 評議員
  • 2014 - 2015 北海道畜産草地学会 会計幹事
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Association Membership(s) (9):
Hokkaido Journal of Livestock and Glassland Science ,  Japanese Scociety for Meat Science and Technology ,  Japanese Scociety of Animal Science ,  American Meat Science Association ,  Japanese Society of Meat Science and Technology ,  Hokkaido Animal Science and Agriculture Society ,  Japanese Society of Animal Science ,  Japanese Scociety for Nutrition and Food Science ,  The japanese Society for Food Science and Technology
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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