Rchr
J-GLOBAL ID:200901023215831114
Update date: Apr. 17, 2024
Nishizawa Naoyuki
ニシザワ ナオユキ | Nishizawa Naoyuki
Affiliation and department:
Job title:
Professor
Research field (3):
Landscape science
, Environmental agriculture
, Food sciences
Research keywords (4):
栄養化学
, 食品機能学
, Nutritional Biochemistry
, Food Functionality
Research theme for competitive and other funds (8):
- 雑穀の食品機能研究と地域連携食品開発
- 豆腐と健康機能
- 雑穀の食品機能,遺伝子解析研究と地域連携食品開発
- 食品の健康機能研究と食品開発
- Health benefit of millets and the food developments cooperated with community
- Tofu and the health benefit
- Health benefit and genetical analysis of millets, and the food developments cooperated with community
- Health benefit of foods and developments of new foods
Show all
MISC (16):
-
全粒穀物の健康機能. 日本ケロッグ(株). 2001. 57. 3-7
-
大豆の機能性成分に注目. 農家の友. 2001. 2. 42-44
-
見直される雑穀とその食品開発・商品化. 2001
-
ラット食餌キビ蛋白質の肝障害抑制および脂質代謝. 2001. 45. Suppl 1. 135-136
-
キムチの生理機能性と細胞増殖活性の関連. 2001. 6. 2. 117-121
more...
Patents (2):
-
特願2000-275223 血漿中HDL-コレステロール濃度の上昇機能を有するキビ蛋白質組成物 特願2001-122896
-
第3202558号(特許日 : 平成13年6月22日) 平成7年特願第290344号 血漿中HDL-コレステロール濃度の上昇機能を有するアワ蛋白質組成物
Books (3):
-
雑穀の健康機能と食品開発・商品化(共著)
「雑穀が未来をつくる」創森社 2001
-
キビ、アワ、ヒエの一般成分と機能性
(地域農産物の品質・機能性成分総覧),(株)サイエンスフォーラム 2000
-
中山間地から健康新食品の開発-雑穀と健康-
(浄法寺町活性化研究会編,大学から浄法寺町への提言-中山間地の活性化戦略),吉成印刷出版部 1999
Works (10):
-
雑穀刈取機の研究開発
2000 -
-
岩手の原材料を使った新機能食品開発
2000 -
-
雑穀の食品機能性研究と新食品開発・事業化
2000 -
-
特許出願,血漿中の脂質濃度を低下させ、抗酸化機能を有するモロコシの抽出物、平成12年特許出願、特願2000-147044号
2000 -
-
Development of harvester for millet
2000 -
more...
Professional career (1):
- PH.D. (The University of Tokyo)
Committee career (2):
- 2000 - 日本栄養・食糧学会 評議員,支部長
- 2000 - 日本農芸化学会 評議員
Awards (1):
Association Membership(s) (6):
American Society for Enology and Viticulture
, American Association of Cereal Chemists
, 日本動物細胞工学会
, 日本食品科学工学会
, 日本栄養・食糧学会
, 日本農芸化学会
Return to Previous Page