Rchr
J-GLOBAL ID:200901023215831114   Update date: Apr. 17, 2024

Nishizawa Naoyuki

ニシザワ ナオユキ | Nishizawa Naoyuki
Affiliation and department:
Job title: Professor
Research field  (3): Landscape science ,  Environmental agriculture ,  Food sciences
Research keywords  (4): 栄養化学 ,  食品機能学 ,  Nutritional Biochemistry ,  Food Functionality
Research theme for competitive and other funds  (8):
  • 雑穀の食品機能研究と地域連携食品開発
  • 豆腐と健康機能
  • 雑穀の食品機能,遺伝子解析研究と地域連携食品開発
  • 食品の健康機能研究と食品開発
  • Health benefit of millets and the food developments cooperated with community
Show all
MISC (16):
  • 全粒穀物の健康機能. 日本ケロッグ(株). 2001. 57. 3-7
  • 大豆の機能性成分に注目. 農家の友. 2001. 2. 42-44
  • 見直される雑穀とその食品開発・商品化. 2001
  • ラット食餌キビ蛋白質の肝障害抑制および脂質代謝. 2001. 45. Suppl 1. 135-136
  • キムチの生理機能性と細胞増殖活性の関連. 2001. 6. 2. 117-121
more...
Patents (2):
  • 特願2000-275223 血漿中HDL-コレステロール濃度の上昇機能を有するキビ蛋白質組成物 特願2001-122896
  • 第3202558号(特許日 : 平成13年6月22日) 平成7年特願第290344号 血漿中HDL-コレステロール濃度の上昇機能を有するアワ蛋白質組成物
Books (3):
  • 雑穀の健康機能と食品開発・商品化(共著)
    「雑穀が未来をつくる」創森社 2001
  • キビ、アワ、ヒエの一般成分と機能性
    (地域農産物の品質・機能性成分総覧),(株)サイエンスフォーラム 2000
  • 中山間地から健康新食品の開発-雑穀と健康-
    (浄法寺町活性化研究会編,大学から浄法寺町への提言-中山間地の活性化戦略),吉成印刷出版部 1999
Works (10):
  • 雑穀刈取機の研究開発
    2000 -
  • 岩手の原材料を使った新機能食品開発
    2000 -
  • 雑穀の食品機能性研究と新食品開発・事業化
    2000 -
  • 特許出願,血漿中の脂質濃度を低下させ、抗酸化機能を有するモロコシの抽出物、平成12年特許出願、特願2000-147044号
    2000 -
  • Development of harvester for millet
    2000 -
more...
Professional career (1):
  • PH.D. (The University of Tokyo)
Committee career (2):
  • 2000 - 日本栄養・食糧学会 評議員,支部長
  • 2000 - 日本農芸化学会 評議員
Awards (1):
  • 1982 - 日本栄養・食糧学会奨励賞
Association Membership(s) (6):
American Society for Enology and Viticulture ,  American Association of Cereal Chemists ,  日本動物細胞工学会 ,  日本食品科学工学会 ,  日本栄養・食糧学会 ,  日本農芸化学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page