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J-GLOBAL ID:200901024002687024   Update date: Dec. 13, 2023

Tsuduki Masao

ツヅキ マサオ | Tsuduki Masao
Affiliation and department:
Job title: Researcher
Research field  (4): Food sciences ,  Applied biochemistry ,  Plant genetics and breeding ,  Home economics, lifestyle science
Research keywords  (6): バイオテクノロジー ,  食品 ,  バイテク育種 ,  biotechnology ,  food ,  Plant Biotechnology
Research theme for competitive and other funds  (8):
  • 2006 - 2010 セルロース系バイオマスを用いたバイオリファイナリー技術の開発
  • 2004 - 2006 脱皮発芽ハトムギの生産技術開発
  • 2004 - 2005 廃棄果実の有効利用に関する研究
  • 2004 - 2005 The research on the effective utilization of damaged fruit.
  • 2002 - 2004 イチゴDNAマーカーの開発
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MISC (22):
  • 都築正男, 桑原智也. Isolation and Application to Sake Brewing of Yeast Strain from plant in the Horyu-ji Temple precinct. 奈良県産業振興総合センター研究報告. 2023. 49
  • 都築正男, 清水浩美, 立本行江. Browning Inhibiting Method for Wine Using White Wine Grape Cultivar ’Monde Briller’. 奈良県産業振興総合センター研究報告. 2023. 49
  • 都築正男. Breeding of the Koji to produce Ethyl-α-D-glucoside. 奈良県産業振興総合センター研究報告. 2021. 47
  • 都築正男, 藤野布久代, 西尾実紗, 北田善三. クズの根からの乳酸菌の分離とその特性. 奈良県産業振興総合センター研究報告. 2019. 45
  • 都築正男, 石井純, 近藤昭彦. 廃棄果実を用いたバイオエタノールの生産技術. 奈良県産業振興総合センター研究報告. 2019. 45
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Patents (6):
Lectures and oral presentations  (2):
  • Isolation and sake brewing-characterization of brewer’s yeast strain from Lilium japonicum
    (2015)
  • ペルオキシダーゼ遺伝子導入ナス科植物の耐虫性とその機構
    (日本植物細胞分子生物学会 2002)
Works (4):
  • 野菜・茶およびウメの原産地表示判別技術の開発
    2002 - 2004
  • The development of the origin discriminant technology of vegetable, tea and Japanese apricot.
    2002 - 2004
  • 有用遺伝子導入法による新規地域農作物作出技術の開発
    1996 - 2003
  • The development of the technology which produces crops through gene manipulations
    1996 - 2003
Education (4):
  • - 1998 Nara Institute of Science and Technology Graduate School of Biological Sciences Department of Molecular Biology
  • - 1998 Nara Institute of Science and Technology Graduate School, Division of Biological Science Division of Molecular Biology
  • - 1996 Kyoto Prefectural University Faculty of Agriculture
  • - 1996 Kyoto Prefectural University Faculty of Agriculture Department of Agricultural Chemistry
Professional career (1):
  • Master(Biological Sciences) (Nara Institute of Science and Technology)
Work history (3):
  • 1998 - 2002 奈良県農業技術センター 資源開発チーム 技師
  • 1998 - 2002 Researcher, Nara Prefectural Agricultural
  • Experiment Station
Association Membership(s) (1):
JAPAN SOCIETY FOR BIOSICENCE, BIOTECHNOLOGY, AND AGROCHEMISTRY
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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