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J-GLOBAL ID:200901024002687024
Update date: Dec. 13, 2023
Tsuduki Masao
ツヅキ マサオ | Tsuduki Masao
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Affiliation and department:
Nara Prefectural Institute of Industrial Development
About Nara Prefectural Institute of Industrial Development
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Job title:
Researcher
Research field (4):
Food sciences
, Applied biochemistry
, Plant genetics and breeding
, Home economics, lifestyle science
Research keywords (6):
バイオテクノロジー
, 食品
, バイテク育種
, biotechnology
, food
, Plant Biotechnology
Research theme for competitive and other funds (8):
2006 - 2010 セルロース系バイオマスを用いたバイオリファイナリー技術の開発
2004 - 2006 脱皮発芽ハトムギの生産技術開発
2004 - 2005 廃棄果実の有効利用に関する研究
2004 - 2005 The research on the effective utilization of damaged fruit.
2002 - 2004 イチゴDNAマーカーの開発
2002 - 2004 The Development of the Strawberry DNA Marker
1996 - 2003 有用遺伝子導入法による新規地域農作物作出技術の開発
1996 - 2003 The disease breeding of the strawberry and the eggplant
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MISC (22):
都築正男, 桑原智也. Isolation and Application to Sake Brewing of Yeast Strain from plant in the Horyu-ji Temple precinct. 奈良県産業振興総合センター研究報告. 2023. 49
都築正男, 清水浩美, 立本行江. Browning Inhibiting Method for Wine Using White Wine Grape Cultivar ’Monde Briller’. 奈良県産業振興総合センター研究報告. 2023. 49
都築正男. Breeding of the Koji to produce Ethyl-α-D-glucoside. 奈良県産業振興総合センター研究報告. 2021. 47
都築正男, 藤野布久代, 西尾実紗, 北田善三. クズの根からの乳酸菌の分離とその特性. 奈良県産業振興総合センター研究報告. 2019. 45
都築正男, 石井純, 近藤昭彦. 廃棄果実を用いたバイオエタノールの生産技術. 奈良県産業振興総合センター研究報告. 2019. 45
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Patents (6):
クズの花から分離した酵母の取得方法、クズの花から分離した酵母、この酵母を用いた清酒の製造方法及びその他の飲食物の製造方法
クズの根から分離した乳酸菌の取得方法、クズの根から分離した乳酸菌、この乳酸菌を用いたヨーグルトの製造方法及びヨーグルトスターター
酵母の取得方法、この酵母を用いた飲食物の製造方法
アルコール製造方法
ナラノヤエザクラの花から分離した酵母、この酵母を用いた清酒の製造方法及びその他の飲食物の製造方法
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Lectures and oral presentations (2):
Isolation and sake brewing-characterization of brewer’s yeast strain from Lilium japonicum
(2015)
ペルオキシダーゼ遺伝子導入ナス科植物の耐虫性とその機構
(日本植物細胞分子生物学会 2002)
Works (4):
野菜・茶およびウメの原産地表示判別技術の開発
2002 - 2004
The development of the origin discriminant technology of vegetable, tea and Japanese apricot.
2002 - 2004
有用遺伝子導入法による新規地域農作物作出技術の開発
1996 - 2003
The development of the technology which produces crops through gene manipulations
1996 - 2003
Education (4):
- 1998 Nara Institute of Science and Technology Graduate School of Biological Sciences Department of Molecular Biology
- 1998 Nara Institute of Science and Technology Graduate School, Division of Biological Science Division of Molecular Biology
- 1996 Kyoto Prefectural University Faculty of Agriculture
- 1996 Kyoto Prefectural University Faculty of Agriculture Department of Agricultural Chemistry
Professional career (1):
Master(Biological Sciences) (Nara Institute of Science and Technology)
Work history (3):
1998 - 2002 奈良県農業技術センター 資源開発チーム 技師
1998 - 2002 Researcher, Nara Prefectural Agricultural
Experiment Station
Association Membership(s) (1):
JAPAN SOCIETY FOR BIOSICENCE, BIOTECHNOLOGY, AND AGROCHEMISTRY
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in
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