Rchr
J-GLOBAL ID:200901025443539396   Update date: May. 11, 2021

TORII Yasuyoshi

トリイ ヤスヨシ | TORII Yasuyoshi
Affiliation and department:
Job title: Associate Professor
Research field  (5): Bioorganic chemistry ,  Applied biochemistry ,  Biochemistry ,  Applied molecular and cellular biology ,  Food sciences
Research keywords  (10): 伝統食品 ,  モンゴル ,  anti-cancer drugs ,  DNA topoisomerase (]G0002[) ,  生体防御 ,  gene-expression ,  oxidative stress ,  food factor ,  antioxidant ,  enzyme
Papers (26):
more...
Patents (3):
  • バイオフィルム形成抑制剤
  • 発酵処理物およびその製造方法。
  • クルクミン還元酵素
Books (7):
  • RRIAP monogram vol. 32
    Ryukei Shosha Co., Ltd. 2018
  • 『国際救助隊誕生 -日本大学 N. RESCUE 国際救助隊誕生物語-』分担執筆
    リバネス出版 2015 ISBN:9784907375492
  • 『わかりやすい食品の基礎と機能性分析法』分担執筆
    アイ・ケイコーポレーション 2015 ISBN:9784874923306
  • 『フードプロテオミクス-食品酵素の応用利用技術-』分担執筆
    シーエムシー出版 2009
  • 『食品機能性の科学』
    産業技術サービスセンター 2007
more...
Lectures and oral presentations  (46):
  • 緑茶の機能性成分から見た十二微細分類製茶法の特徴
    (日本食品保蔵科学会大会 2020)
  • Perspective of Russian seaweeds as new and sustainable bioresource; An outline of the Russia-Japan collaborative research project.
    (PACON 2019 (Pacific Congress on Marine Science and Technology 26th International Conference) 2019)
  • チャチャルガン(サジー、Hippophae rhamnoides L)果実に含まれる有用成分の分析と特性評価。
    (第68回 日本食品保蔵科学会大会 2019)
  • 国産ザクロ(Punica granatum L.)の成分特性と遺伝的分類に関する検討
    (第67回 日本食品保蔵科学会大会 2018)
  • 市販納豆分離株によるう蝕原性細菌バイオフィルム抑制効果の検討
    (日本食品科学工学会 第64回大会 2017)
more...
Education (2):
  • - 1996 Nagoya University 食品工業化学
  • - 1990 Nagoya University 農芸化学科
Work history (12):
  • 2018/04 - 現在 学校法人みなとみらい学園・横浜歯科医療専門学校 歯科衛生士学科 非常勤講師
  • 2012/04 - 現在 日本大学 生物資源科学部食品生命学科 准教授
  • 2005/04 - 2012/03 日本大学 生物資源科学部食品科学工学科(現・食品生命学科) 専任講師
  • 2001/04 - 2005/03 日本大学 生物資源科学部食品科学工学科 助手
  • 1998/03 - 2001/03 (特法)生物系特定産業技術研究推進機構(生研機構) 派遣先:名古屋大学大学院生命農学研究科応用分子生命科学専攻食品機能化学研究室 派遣研究員
Show all
Committee career (15):
  • 2016/04 - 現在 日本食品科学工学会 関東支部会 運営委員
  • 2014/04 - 現在 日本食品保蔵科学会 代議員
  • 2014/04 - 現在 日本食品保蔵科学会 学会誌編集委員
  • 2010 - 現在 社会福祉法人 乙羽会(沖縄県今帰仁村、特別養護老人施設 乙羽園) 「健康長寿サポート委員会」専門委員
  • 2009/10 - 現在 関東経済産業局 “Japan Brand” 育成支援事業(戦略策定支援事業)「空飛ぶ朝霧ヨーグル豚」プロジェクト・ブランド価値向上委員会専門委員
Show all
Association Membership(s) (7):
NPO 日本/モンゴル文化交流促進協会 ,  日本農芸化学会 ,  日本がん予防学会 ,  フードサイエンスフォーラム ,  JSoFF (Japanese Society of Food Factors, 日本フードファクター学会) ,  日本食品科学工学会 ,  日本食品保蔵科学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page