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J-GLOBAL ID:200901025443539396   Update date: Jan. 09, 2020

Torii Yasuyoshi

トリイ ヤスヨシ | Torii Yasuyoshi
Affiliation and department:
Job title: Associate Professor
Research field  (5): Bioorganic chemistry ,  Applied biochemistry ,  Biochemistry ,  Applied molecular and cellular biology ,  Food sciences
Research keywords  (10): 伝統食品 ,  モンゴル ,  anti-cancer drugs ,  DNA topoisomerase (]G0002[) ,  生体防御 ,  gene-expression ,  oxidative stress ,  food factor ,  antioxidant ,  enzyme
Papers (26):
  • Tatyana K. Kalenik, Elena V. Dobrynina, Violetta M. Ostapenko, Yasuyoshi Torii, Juro Hiromi. Research of pigments of blue-green algae Spirulina platensis for practical use in confectionery technology. Vestnik VGUIT (Вестник ВГУИТ, Proceedings of THE VORONEZH STATE UNIVERSITY OF ENGINEERING TECHNOLOGIES). 2019. 81. 2. 170-176
  • Aya Iwamoto, Tomoyo Nakamura, Naoki Narisawa, Yukimasa Kawasaki, Shin Abe, Yasuyoshi Torii, Hidenobu Senpuku, Fumio Takenaga. Japanese fermented food natto inhibits sucrose-dependent biofilm formation by cariogenic streptococci. Food Science and Technology Research. 2018. 24. 1. 129-137
  • 池田真有花, 成澤直規, 阿部 申, 鳥居恭好, 竹永章生. 中国産魚醤油の成分特性に関する検討. 日本食品科学工学会誌. 2018. 65. 11. 534-540
  • Yasuyoshi TORII, Koji Miyauchi, Juro Hiromi, Elena Dobrynina, Svetlana Minenko, Tatyana Kuzminichna Kalenik. Perspective of Russian seaweed as new bioresource; An outline of the collaborative research project. New Food Industry. 2018. vol.60. 9. 72-80
  • Kalenik Tatyana Kuzminichna, Kadnikova Irina Arnoldovna, Dobrynina Elena Viktorovna, Zakharenko Alexander Mikhailovich, Yasuyoshi Torii. Получение биологически активных веществ из красной водоросли анфельции тобучинской (Preparation of Biologically Active Substances from the Red Seaweed Ahnfeltia Tobuchiensis). Хранение и переработка сельхозсырья (Storage and processing of farm products). 2017. 24. 10. 19-22
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Patents (3):
  • バイオフィルム形成抑制剤
  • 発酵処理物およびその製造方法。
  • クルクミン還元酵素
Books (7):
  • RRIAP monogram vol. 32
    Ryukei Shosha Co., Ltd. 2018
  • 『国際救助隊誕生 -日本大学 N. RESCUE 国際救助隊誕生物語-』分担執筆
    リバネス出版 2015 ISBN:9784907375492
  • 『わかりやすい食品の基礎と機能性分析法』分担執筆
    アイ・ケイコーポレーション 2015 ISBN:9784874923306
  • 『フードプロテオミクス-食品酵素の応用利用技術-』分担執筆
    シーエムシー出版 2009
  • 『食品機能性の科学』
    産業技術サービスセンター 2007
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Lectures and oral presentations  (45):
  • Perspective of Russian seaweeds as new and sustainable bioresource; An outline of the Russia-Japan collaborative research project.
    (PACON 2019 (Pacific Congress on Marine Science and Technology 26th International Conference) 2019)
  • チャチャルガン(サジー、Hippophae rhamnoides L)果実に含まれる有用成分の分析と特性評価。
    (第68回 日本食品保蔵科学会大会 2019)
  • 国産ザクロ(Punica granatum L.)の成分特性と遺伝的分類に関する検討
    (第67回 日本食品保蔵科学会大会 2018)
  • 市販納豆分離株によるう蝕原性細菌バイオフィルム抑制効果の検討
    (日本食品科学工学会 第64回大会 2017)
  • 市販納豆中に含まれるう蝕原性細菌バイオフィルム形成抑制物質の検討。
    (公益社団法人日本食品科学工学会 第64回大会 2017)
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Education (2):
  • - 1996 Nagoya University Graduate School, Division of Agriculture 食品工業化学
  • - 1990 Nagoya University Faculty of Agriculture 農芸化学科
Work history (9):
  • 2018/04/01 - 学校法人みなとみらい学園・横浜歯科医療専門学校 非常勤講師
  • 2012/04/01 - 日本大学 准教授
  • 2005/04 - 2012/03 日本大学 専任講師
  • 2001/04 - 2005/03 日本大学 助手
  • 1998/03 - 2001/03 (特法)生物系特定産業技術研究推進機構(生研機構) 派遣研究員
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Association Membership(s) (7):
NPO 日本/モンゴル文化交流促進協会 ,  日本農芸化学会 ,  日本がん予防学会 ,  フードサイエンスフォーラム ,  JSoFF (Japanese Society of Food Factors, 日本フードファクター学会) ,  日本食品科学工学会 ,  日本食品保蔵科学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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