Rchr
J-GLOBAL ID:200901027112407140   Update date: Jan. 30, 2024

Watanabe Yoshinori

ワタナベ ヨシノリ | Watanabe Yoshinori
Affiliation and department:
Homepage URL  (1): https://www.aut.ac.jp/univ/
Research field  (2): Chemical reaction and process system engineering ,  Food sciences
Research keywords  (3): バイオマス ,  Chemical Engineering ,  Food Chemistry
Research theme for competitive and other funds  (4):
  • 2011 - 2013 Creation of a high active surface using three-dimensional self-assembly of metallic particles and its application to environmental catalyst
  • 2005 - 2007 Study of Electron States in Photosensitive Amorphous Titanium Oxide Films deposited by Plasma Process
  • 2004 - フラクトオリゴ糖
  • 2004 - Fructo-origosaccharide
Papers (2):
MISC (5):
  • 加藤 寛, 橋本 孝明, 渡部 吉規. Making use of used cooking oil given from the college cafeteria. Bulletin of Aichi University of Technology. 2008. 6. 15-19
  • Micro-model and performance of Ni/YSZ anodes for solid oxide fuel cells. Bulletin of Aichi University of Technology. 2007. 5. 1-11
  • Investigation to produce two-dimensionally uniform plane push jet. Bulletin of Aichi University of Technology. 2006. 4. 23-26
  • 渡部 吉規, 加藤 宏治, 山内 亮. 植物由来糖質分解酵素に関する研究(第1報)酵素の単離,精製. 愛知工科大学紀要. 2005. 3. 61-66
  • 青木 千佳, 渡部 吉規. Petunia integrifoliaの胚軸培養における培地の影響. バイオテクニシャン. 2001. 9. 2. 61-63
Lectures and oral presentations  (7):
  • 「電磁誘導」基礎実験の開発
    (応用物理学会春季学術講演会講演予稿集(CD-ROM) 2013)
  • 工学基礎実験の取り組み
    (応用物理学関係連合講演会講演予稿集(CD-ROM) 2012)
  • 学生食堂の使用済み食用油(廃食油)を使ったバイオディーゼル燃料精製の実験プラントの設計と活用
    (日本設計工学会北陸支部研究発表会論文集 2009)
  • ヤーコン塊根中のイヌリン分解酵素に関する研究
    (日本食品工業学会,第40回年次大会 1993)
  • The flow characteristic of a bubble tower with a porous draft tube with packing material.
    (化学工学会年会研究発表講演要旨集 1991)
more...
Education (2):
  • 1991 - 1993 Gifu University Graduate School of Agriculture
  • 1986 - 1990 Gifu University Faculty of Engineering
Work history (3):
  • 2004/04 - 現在 Aichi University of Technology
  • 1998 - 名古屋情報産業専門学校
  • 1993/04 - Mitsubishi Rayon Co.,Ltd.
Association Membership(s) (3):
JAPANESE SOCIETY FOR FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY ,  THE JAPANESE BIOCHEMICAL SOCIETY ,  THE SOCIETY OF CHEMICAL ENGINEERS, JAPAN
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page