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J-GLOBAL ID:200901030461029285
Update date: Jun. 15, 2024
Kumura Haruto
クムラ ハルト | Kumura Haruto
Affiliation and department:
Job title:
Professor
Research field (1):
Food sciences
Research keywords (2):
微生物
, 食品
Research theme for competitive and other funds (7):
Papers (85):
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Napaporn Chintagavongse, Haruto Kumura, Toru Hayakawa, Jun-Ichi Wakamatsu, Koichi Tamano. Identification of cheese rancidity-related lipases in Aspergillus oryzae AHU 7139. Journal of bioscience and bioengineering. 2024
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Haruka Abe, Yang Zhai, Yu Toba, Hiroki Masumo, Toru Hayakawa, Haruto Kumura, Jun-Ichi Wakamatsu. Water extractability of the zinc protoporphyrin IX-myoglobin complex from Parma ham is pH-dependent. Food chemistry. 2024. 441. 138317-138317
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Yang Zhai, Haruka Abe, Hung-Cheng Wang, Toru Hayakawa, Haruto Kumura, Jun-Ichi Wakamatsu. Dissociation of ferriheme from oxidized heme proteins and re-reduction of ferriheme to ferroheme are crucial for the formation of zinc protoporphyrin IX in nitrite/nitrate-free dry-cured meat products. Food chemistry. 2023. 427. 136755-136755
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Qingyun Huang, Nodoka Miyaki, Zongfei Li, Yutaroh Takahashi, Satoshi Ishizuka, Toru Hayakawa, Jun-Ichi Wakamatsu, Haruto Kumura. Supplementary effect of whey components on the monascin productivity of Monascus sp. Journal of the science of food and agriculture. 2023. 103. 8. 4234-4241
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Toru Hayakawa, Yu Kubono, Shuji Fujii, Jun-ichi Wakamatsu, Haruto Kumura. L-histidine inhibits the heat-induced gelation of actomyosin in a low ionic strength solution. Animal Science Journal. 2023. 94. 1
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MISC (18):
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川上倖奈, CHINTAGAVONGSE Napaporn, 原聡美, 玉野孝一, 早川徹, 若松純一, 玖村朗人, 三谷朋弘. チーズの風味強化剤としての麹調製~酵素活性と香気特性を指標とした検討~. ミルクサイエンス(Web). 2023. 72. 2
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YANG Zhai, 早川徹, 玖村朗人, 若松純一. Establishment of new experimental model to investigate the mechanism by which water-soluble ZnPP is formed in Parma ham. 日本食肉研究会総会提出議案及び大会講演要旨. 2021. 62nd (CD-ROM)
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阿部悠, 早川徹, 玖村朗人, 若松純一. パルマハムから弱アルカリで抽出される亜鉛プロトポルフィリンIXの存在形態の解明. 日本食肉研究会総会提出議案及び大会講演要旨. 2021. 62nd (CD-ROM)
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岡田実那美, 若松純一, 玖村朗人, 早川徹. カルノシンは死後硬直条件下におけるアクトミオシンのATP分解を促進する. 日本食肉研究会総会提出議案及び大会講演要旨. 2021. 62nd (CD-ROM)
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早川徹, 窪野佑, 若松純一, 玖村朗人. ヒスチジンによるアクトミオシン加熱ゲル形成の抑制について. 日本バイオレオロジー学会誌(Web). 2020. 34. 2
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Books (4):
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乳肉卵の機能と利用(新版)
アイ・ケイコーポレーション 2018
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畜産物利用学
文永堂 2011
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最新畜産物利用学
朝倉書店 2006
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乳肉卵の機能と利用
アイ・ケイコーポレーション 2005
Professional career (1):
Association Membership(s) (4):
北海道畜産草地学会
, 日本畜産学会
, 日本栄養・食糧学会
, 日本農芸化学会
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