Rchr
J-GLOBAL ID:200901031099550423   Update date: Jun. 27, 2023

Igarashi Toshinari

イガラシ トシナリ | Igarashi Toshinari
Affiliation and department:
Research field  (3): Bioorganic chemistry ,  Plant nutrition, soil science ,  Crop production science
Research keywords  (4): アミロペクチン ,  アミロース ,  直播 ,  水稲
Research theme for competitive and other funds  (3):
  • 北海道米の食味向上技術開発
  • -
  • -
Papers (17):
  • Kumagai Satoshi, Igarashi Toshinari, Nakamoto Hiroshi. Techniques to promote the nitrogen mineralization of organic fertilizer in rice paddy field by moving ahead of fertilization timing. Japanese Journal of Soil Science and Plant Nutrition. 2022. 93. 2. 77-82
  • 桑原 萠, 酒井 治, 唐 星児, 木場 稔信, 五十嵐 俊成. 27 北見周辺地域における農地の土壌化学性(北海道支部講演会 2020年度支部講演会). 日本土壌肥料学会講演要旨集. 2021. 67. 197-197
  • 酒井 治, 奥村 理, 五十嵐 俊成. 12 秋まき小麦の追肥時期が群落の受光体勢および収量に及ぼす影響(北海道支部講演会 2020年度支部講演会). 日本土壌肥料学会講演要旨集. 2021. 67. 192-192
  • 酒井 治, 奥村 理, 五十嵐 俊成. P7-1-12 オホーツク地域における春まき小麦「春よ恋」の植物成長調整剤施用条件下の窒素施肥法(7-1 肥料および施肥法 2021年度北海道大会). 日本土壌肥料学会講演要旨集. 2021. 67. 118-118
  • Tanaka Kazuo, Tani Koichi, Arai Kikue, Yamada Satoshi, Igarashi Toshinari. Analysis of the causal factors of grain fissuring in rice variety "Kitayukimochi" at the Okhotsk region in Hokkaido. Abstracts of Meeting of the CSSJ. 2021. 251. 145-145
more...
MISC (112):
more...
Lectures and oral presentations  (1):
  • 北海道米の食味特性と澱粉の分子構造
    (International Summit Forum and Industry-University-Institute Cooperation Conference on Rice Palatability and Quality 2016)
Professional career (1):
  • 博士 (農学) (北海道大学)
Association Membership(s) (5):
日本フードシステム学会 ,  日本水稲品質・食味研究会 ,  日本土壌肥料学会 ,  日本応用糖質科学会 ,  日本作物学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page