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J-GLOBAL ID:200901031315868530   Update date: Jan. 17, 2024

Naohara Jun

ナオハラ ジュン | Naohara Jun
Affiliation and department:
Job title: Professor
Homepage URL  (1): https://www.bme.ous.ac.jp/study/environmental/
Research field  (3): Environmental load reduction/restoration technology ,  Food sciences ,  Environmental materials/recycling technology
Research keywords  (3): 微量元素 ,  促進酸化処理法 ,  UV-LED
Research theme for competitive and other funds  (3):
  • 促進酸化処理法による環境汚染物質の分解・無害化
  • 元素を指標とした環境評価の研究
  • Assesment of Water Quality in Environmental Water by ICP-MS
Papers (47):
  • Makoto Matsubayashi, Isao Teramoto, Itsuo Urakami, Jun Naohara, Kazumi Sasai, Yasutoshi Kido, Akira Kaneko. Evaluation of Cryptosporidium parvum oocyst inactivation following exposure to ultraviolet light-emitting diodes by in vitro excystation and dye staining assays. Parasitology International. 2022. 88. 102557-102560
  • Jun NAOHARA and Yuan LIN. Calculation of transfer coefficients of elements from soil to agricultural products. 2021. 3. 49-53
  • 猶原 順, 林 愿. 中国産農産物の栽培地域の土壌・環境水中元素分析. 岡山理科大学紀要. 2021. 57A. 63-71
  • 猶原 順, 林 愿. 中国および日本産農産物中元素濃度分析. 岡山理科大学フロンティア理工学研究所研究報告. 2020. 2. 51-58
  • 猶原 順, 徳本 翼. 低圧水銀ランプに代わるエキシマランプによる着色溶液の脱色. 岡山理科大学紀要. 2020. 56A. 75-80
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MISC (24):
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Books (6):
  • 臭いの測定法と 消臭・脱臭技術 事例集
    技術情報協会 2018
  • 日本の環境研究室
    公益社団法人環境科学会 2018
  • オンリーワンを求めて(分 担執筆)樹木年輪で環境が分かる?,
    近代科学社 2007
  • 温州ミカン果実のペクチンの性状及びオリゴガラクツロン酸の機能に関する研究
    学位論文 1994
  • Studies on the properties of pectin in satsuma mandarinfruits and the functions of oliogalacturonic acids
    1994
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Lectures and oral presentations  (46):
  • 靴底面UV-LED照射除菌装置の開発
    (岡山リサーチパーク研究・展示発表会 2021)
  • 靴底面UV-LED照射除菌装置の開発
    (OUSフォーラム2021 2021)
  • UV-LEDによる枯草菌芽胞体の波長感受性に関する検討
    (岡山リサーチパーク研究・展示発表会 2021)
  • UV-LEDによる枯草菌芽胞体の波長感受性に関する検討
    (OUSフォーラム2020 2020)
  • 歯ブラシ除菌器の性能評価
    (岡山リサーチパーク研究・展示発表会 2019)
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Works (7):
  • 促進酸化処理法による揮発性有機塩素化合物により汚染された土壌・地下水の酸化分解処理技術の研究開発
    2004 -
  • 牡蠣の無菌養殖技術の開発
    2003 -
  • 小型ガス化溶融焼却炉の研究開発
    2002 -
  • 難分解性工場廃水の促進酸化処理による分解
    2002 -
  • タイトロピカルフルーツの流通・加工に関する研究
    1999 -
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Education (2):
  • 1985 - 1987 愛媛大学 大学院連合農学研究科
  • 1983 - 1985 香川大学大学院 農学研究科 食品学専攻
Professional career (1):
  • (BLANK) (Ehime University)
Work history (4):
  • 2006 - 現在 岡山理科大学 教授
  • 2000 - 2006 岡山理科大学 助教授
  • 1995 - 2000 Okayama University of Science
  • 1987 - 1995 Okayama University of Science
Awards (2):
  • 2018/11 - 日本防菌防黴学会 日本防菌防黴学会第45回年次大会ポスター賞 UV-LEDによる水中のクリプトスポリジウムに対する不活化効果とin vivo 定量評価系の構築
  • 2010/02 - 岡山リサーチパーク研究・展示発表会 産学官連携推進賞 電気分解による着色排水の脱色
Association Membership(s) (5):
JAPAN SOCIETY FOR BIOMEDICAL RESEARCH ON TRACE ELEMENTS ,  環境科学会 ,  日本水環境学会 ,  日本食品科学工学会 ,  日本農芸化学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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