Rchr
J-GLOBAL ID:200901032178224066   Update date: Dec. 14, 2003

Mizuno Akiko

ミズノ アキコ | Mizuno Akiko
Affiliation and department:
Job title: 教授
Research field  (1): Home economics, lifestyle science
Research keywords  (2): Cooking Practice ,  調理実習
Research theme for competitive and other funds  (2):
  • 食文化
  • Food Culture
MISC (12):
  • 古代食の「蘇」について-蘇の製法-. 大阪成蹊女子短期大学研究紀要. 1995. 32. 17-31
  • A study of "So", a Cheese-like Food in Ancient Japan-The Recipe for "So"-. 1995. 32. 17-31
  • 季節料理と行事料理及び惣菜料理に関する調査(第三報). 大手前女子短期大学研究収録. 1994. 14. 181-206
  • An Invetigation on Seasonal Dishes, Foods for Special Occsions and Daily Dishes(PartIII). Research Bulletin of Otemae Junior College. 1994. 14. 181-206
  • 季節料理と行事料理及び惣菜料理に関する調査(第二報). 大手前女子短期大学研究集録. 1992. 12,109-141
more...
Books (8):
  • 調理実習で学ぶ「ワールドクッキング」(共著)
    (株)化学同人 1996
  • Cooking of the World
    1996
  • 新調理実習
    (株)化学同人 1989
  • New Cooking Course
    1989
  • お菓子
    さんえい出版 1984
more...
Works (8):
  • 季節料理と行事料理及び惣菜料理に関する調査(第三報)
    1994 -
  • An Investigation on Seasonal Dishes, Foods for Special Occasons and Daily Dishes (PartIII)
    1994 -
  • 古代食の「蘇」について(第二報)
    1992 -
  • 季節料理と行事料理に関する調査(第二報)
    1992 -
  • A Study on "So", a cheese-Like Food in Ancient Japan. (Part II)
    1992 -
more...
Association Membership(s) (2):
日本調理科学会 ,  日本家政学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page