Rchr
J-GLOBAL ID:200901032684895530   Update date: May. 31, 2023

Sakata Ryoichi

サカタ リョウイチ | Sakata Ryoichi
Research theme for competitive and other funds  (23):
  • 2010 - 食害獣の食肉加工への利用
  • 2009 - 2010 ソーセージケーシングの軟化と殺菌に関する研究
  • 2008 - 2009 鶏から揚げ肉の赤色化の色素解明
  • 2008 - 2009 ソーセージ用ケーシングの軟化処理について
  • 2007 - 食肉製品の製造工程における加温処理の効果
Show all
Papers (27):
  • Assessment of antioxidative capacity of animal bile and liver extracts. 2007. 104-107
  • Meat and meat product color in Japan: Evaluation and recent problems. XIIth AAAP Animal Science Congress 2006, Congress Proceedings CD. 2006. CO7-LS-03
  • Acceleration of chicken muscle againg by electic stimulation. Fleiscwirtschaft-international. 2006. 51-52
  • High pressure with or without organic acids for tenderizing of Chinese hog casing. Proceedings of the 51th International Congress of Meat Science and Technology. 2005. T80
  • Effects of calcium D-pantetheine-S-sulfonate on lipid metabolism in cholesterol diet-fed animals. The Japanese Journal of Animal Hygiene. 2005. 87-89
more...
MISC (34):
more...
Patents (1):
  • 新規食肉加工品及びその製造方法
Books (4):
  • 食肉用語事典(新改訂版)
    食肉通信社発行 2010
  • 総合調理用用語事典
    社団法人 全国調理師養成協会 2010
  • Assessment of antioxidative capacity of animal bile and liver extracts
    Fleischwirtschaft-International 2007(2) 2007
  • 新編 畜産ハンドブック
    講談社 2006
Lectures and oral presentations  (42):
  • 畜産副産物の有効利用に関する研究
    (AAAP Animal Science Congress 2010)
  • 日本における食肉加工技術
    (国際食肉科学技術会議 2010)
  • ソーセージ用ケーシングの軟化に及ぼすビール粕の効果
    (日本養豚学会第93回大会 2010)
  • Development of soft sausage for the elderly
    (55th International Congress of Meat Science and Technology 2009)
  • ソーセージケーシングのアルカリ処理による殺菌効果に関する検討
    (第70回日本家畜衛生学会大会 2009)
more...
Education (3):
  • 1978 - 1981 九州大学大学院 農学研究科 畜産学専攻
  • 1976 - 1978 九州大学大学院 農学研究科 畜産学専攻
  • 1972 - 1976 University of Miyazaki Faculty of Agriculture
Work history (8):
  • 2012/04 - 現在 Meiji University School of Agriculture
  • 1997/04 - 現在 Azabu University School of Veterinary Medicine, Department of Animal Science and Biotechnology
  • 2008/04 - 2011/03 Nippon Veterinary and Life Science University
  • 2004/04 - 2009/03 Meijo University Faculty of Agriculture
  • 1990/04 - 1997/03 Azabu University School of Veterinary Medicine
Show all
Committee career (5):
  • 日本食肉研究会 評議員・常任幹事
  • 厚生労働省総合衛生管理製造過程に関する評価検討会 委員
  • (社)日本畜産学会常務理事 常務理事
  • 日本家畜衛生学会 常務理事
  • ドイツ農業協会(DLG)国際ハムソーセージ競技会 客員審査員
Awards (6):
  • 2014/03 - 第6回全日本大学対抗ミートジャッジング競技会団体優勝監督
  • 2010/06 - 麻布大学獣医学部 食品科学研究室(食肉研究部門) FOOMA JAPAN国際食品工業展2010 アカデミックプラザAP賞
  • 2009/06 - 内閣府特命担当大臣 小渕優子 内閣府食育推進ボランティア表彰
  • 2004/03 - 日本養豚学会 日本養豚学会賞
  • 2002/11 - 学校法人 麻布獣医学園 麻布大学20年勤続表彰
Show all
Association Membership(s) (6):
日本養豚学会 ,  日本食肉研究会 ,  日本家畜衛生学会 ,  日本畜産学会 ,  チンタオ・ドイツ兵俘虜研究会 ,  畜産副産物研究会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page