Rchr
J-GLOBAL ID:200901036717575329   Update date: Sep. 29, 2022

yoshio ogura

yoshio ogura
Affiliation and department:
Papers (29):
Books (13):
  • 栄養化学シリーズNEXT[応用栄養学」第4版
    講談社 2015 ISBN:9784061553804
  • Based on the Model Core Curriculum for Registered Dietitian Course in Japan-Practical Glossary of Nutrition and Dietetics
    2014 ISBN:9784263709924
  • 栄養科学シリーズNEXT 応用栄養学実習
    講談社 2013 ISBN:9784061553750
  • Based on the model core curriculum for registered dietitian course in japan- Nutrition Care and Management
    ISIYAKU PUBLISHERS. INC 2012 ISBN:9784263709818
  • Based on the Model Core Curriculaum for Registered Dietitian Course in Japan- Applied Nutrition
    ISIYAKU PUBLISHERS. INC 2012 ISBN:9784263709832
more...
Lectures and oral presentations  (3):
  • エンドウ豆の莢のオートクレーブ抽出物または食物繊維はラットの脂質を改善する
    (第68回日本栄養•食糧学会大会 2014)
  • エンドウ豆の莢による健康増進効果の検討
    (第60回日本栄養改善学会 2013)
  • 胆汁鬱滞とビタミンK -主に性差についてー
    (第34回胆汁酸研究会 2012)
Works (10):
  • Poket guide for international dietetics & nutrition terminology (IDNT) reference manual
    Yoshio Ogura 2012 -
  • 胆汁酸代謝機能を利用した新たなプロバイオティクスの開発
    2007 -
  • 腸内細菌によるウルソデオキシコール酸生成のためのプロバイオティクスの開発
    2006 -
  • 胆汁酸代謝機能を利用した新たなプロバイオティクスの開発
    2006 -
  • 新生児の生理的胆汁うっ滞に及ぼす人乳の役割と臨床疾患の関連について
    武良哲雄, 小倉嘉夫, 河野由美 2000 -
more...
Education (2):
  • 1979 - 1979 The University of Tokushima Graduate School, Division of Nutrition
  • 1975 - 1979 The University of Tokushima Faculty of Medicine
Professional career (2):
  • 栄養学学士 (徳島大学)
  • 医学博士 (鳥取大学)
Work history (2):
  • 2014/04/01 - 現在 Kobe Women's University Faculty of Home Economics, Dietician Training Course
  • 2008/04/01 - 2014/03/31 Kobe Women's University Faculty of Home Economics, Dietician Training Course
Association Membership(s) (8):
日本栄養学教育学会 ,  日本栄養士会 ,  日本栄養改善学会 ,  腸内細菌学会 ,  日本栄養・食糧学会 ,  胆汁酸研究会 ,  日本脂質生化学会 ,  日本生化学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page