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J-GLOBAL ID:200901038244672022   Update date: Sep. 23, 2022

Mitsuhashi Tomiko

ミツハシ トミコ | Mitsuhashi Tomiko
Affiliation and department:
Research field  (1): Home economics, lifestyle science
Research keywords  (6): Behavior ,  Food Life ,  Denaturation ,  Meat ,  Protein ,  cookery science
Papers (40):
MISC (2):
Books (8):
  • 進化する食品テクスチャ-研究
    株式会社エヌ・ティ-・エス 2011 ISBN:9784860433871
  • 調理を学ぶ
    八千代出版株式会社 2009
  • 料理のなんでも小事典
    株式会社講談社 2008
  • 食事設計と栄養のための調理科学実験
    株式会社光生館 2007
  • 基礎シリ-ズ栄養学
    実教出版株式会社 1998
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Lectures and oral presentations  (12):
  • 塩麹による肉の軟化
    (日本調理科学会平成27年度大会 2015)
  • 塩麹が肉に与える軟化および呈味物質への影響
    (日本家政学会第67回大会 2015)
  • The effects of "Shiokouji", a traditional Japanese seasoning, on the proteins and taste related substances of the beef
    (17th World Congress of Food Science and Technology(17th IUFoST) 2014)
  • Effect of water hardness on tne green tea infusion
    (The Japan Society of Cookery Science The Heisei 25 fiscal year meeting 2013)
  • A Study on Consciousness of Dietary Habit and Management among University and Junior College Students
    (International Federation for Home Economics 2008)
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Education (3):
  • - 2003 Ochanomizu University Graduate School, Doctral Research Course in Human Culture
  • - 1975 Ochanomizu University Graduate School, Division of Home Economics
  • 1969 - 1973 お茶の水女子大学 department of domestic science food science
Professional career (2):
  • 家政学修士 (お茶の水女子大学)
  • 博士(学術) (お茶の水女子大学)
Work history (1):
  • Nihon University Junior College (Mishima Campus), Department of Food and Nutrition Professor
Association Membership(s) (8):
日本家政学会 ,  日本家庭科教育学会 ,  日本調理科学会 ,  Institute of Food Technologist ,  日本水産学会 ,  日本食品科学工学会 ,  International Federation of Home Economics ,  日本食肉研究会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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