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J-GLOBAL ID:200901038393207316   Update date: Feb. 01, 2024

Nozawa Hisanori

ノザワ ヒサノリ | Nozawa Hisanori
Affiliation and department:
Job title: Associate Professor
Research field  (4): Structural biochemistry ,  Food sciences ,  Aquaculture ,  Marine/Aquatic life sciences
Research keywords  (14): タンパク質 ,  トランスグルタミナーゼ ,  創傷治癒 ,  水産軟体類 ,  酵素 ,  水産食品 ,  鮮度保持 ,  Protein ,  transglutaminases ,  wound-healing ,  mollusc ,  Enzymology ,  Seafood ,  Preservation
Research theme for competitive and other funds  (12):
  • 2005 - 2007 Research of the physiological role of marine mollusks cross -linking enzymes and structures of its substrates.
  • 2002 - 2004 Research of the molecular mechanism in the wound-healing system of marine shellfish
  • 2002 - 魚介類の高鮮度生存保蔵法の開発
  • 2002 - Presevation of fish and shellfish in the vital state
  • 2001 - 2001 海産無セキツイ動物肉の加熱ゲル形成過程における加工特性の解明
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Papers (42):
Books (8):
  • 水産・食品化学実験ノート
    恒星社厚生閣 2019 ISBN:9784769916161
  • 水産・食品化学実験ノート
    恒星社厚生閣 2019 ISBN:9784769916161
  • 水産・食品化学実験ノート
    恒星社厚生閣 2019 ISBN:9784769916161
  • 水産・食品化学実験ノート
    恒星社厚生閣 2019 ISBN:9784769916161
  • 『日本産水産物のグローバル商品化』<木村郁夫,岡崎惠美子,村田昌一>
    恒星社厚生閣 2011
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Lectures and oral presentations  (31):
  • 短期間酸素暴露によるヒラメおよびアブラコ切り身の高鮮度保蔵に関する研究
    (令和4年度日本水産学会秋季大会 2022)
  • ホタテ活貝の干出温度と活力維持について
    (平成25年度日本水産学会秋季大会 2013)
  • ホタテガイ貝柱肉のテクスチャー維持に及ぼす酸素ガスパック保蔵の効果
    (平成25年度日本水産学会秋季大会 2013)
  • 酸素ガスパックを用いたニジマス肉の鮮度保持
    (平成24年度日本水産学会秋季大会 2012)
  • ホッキガイの干出が活力とエネルギー成分に与える影響
    (平成24年度日本水産学会春季大会 2012)
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Works (8):
  • 「酸素ガスを利用した魚介肉の高鮮度保持技術」に関する講演
    2011 -
  • 「魚介肉の酸素ガスパック生存保蔵」に関する講演
    2010 -
  • 「サンマフィレの実用的TMAO分解物抑制技術」に関する講演
    2009 -
  • 「ヒラメ刺身の酸素ガスパック生存保蔵に関する研究」に関する講演
    2009 -
  • 「サンマフィレのTMAO分解物抑制技術」に関する講演
    2008 -
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Education (3):
  • - 1989 Kobe University Graduate School, Division of National Science and Technology
  • 1985 - 1987 Kobe University Graduate School, Division of Agriculture Department of agricultural chemistry
  • 1981 - 1985 Kobe University Faculty of Agriculture Department of Agricultural Chemistry
Professional career (2):
  • Doctor of Agriculture (Kobe University)
  • Master of Agriculture (Kobe University)
Work history (8):
  • 2007/04 - 現在 大学院水産科学研究院海洋応用生命科学部門水産食品科学分野 准教授
  • 2005/04 - 2007/03 大学院水産科学研究院海洋応用生命科学部門生物資源利用学分野 助教授
  • 2005 - 2007 Associate Professor
  • 2002/04 - 2005/03 大学院水産科学研究科生命資源科学専攻水圏食糧科学講座 助教授
  • 2002 - 2005 Associate Professor
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Committee career (4):
  • 2017 - 2022/01 日本水産学会 企画広報委員会委員
  • 2004 - 2009 日本水産学会 出版委員会委員
  • 2004 - 2009 The Japanese Society of Fisheries Member of the Publishing Committee of the Japanese Society of Fisheries Science
  • 2002 - 日本水産学会 タンパク質集談会企画委員
Association Membership(s) (3):
Japan Society for Bioscience, Biotechnology, and Agrochemistry ,  The Japanese Biochemical Society ,  The Japanese Society of Fisheries Science
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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