Rchr
J-GLOBAL ID:200901039842283266   Update date: Feb. 14, 2024

Nagashima Koji

ナガシマ コウジ | Nagashima Koji
Affiliation and department:
Job title: Chief Researcher
Homepage URL  (1): http://www.foodhokkaido.gr.jp/
Research keywords  (10): 乳酸菌 ,  コラーゲン ,  バイオテクノロジー ,  遺伝子解析 ,  ミクロフローラ ,  Lactic acid bacteria ,  Collagen ,  Biotechnology ,  Gene Analysis ,  Microflora
Research theme for competitive and other funds  (2):
  • 食品中の微生物解析 魚類コラーゲン及びコラゲナーゼに関する研究 ヒト腸内細菌の解析
  • Analysis of microflora in food, Research on fish collagen and collagenase, Analysis of human intestinal microflora
MISC (35):
Patents (9):
  • 新規な乳酸菌とそれを用いて得られる発酵豆乳およびその製造方法
  • 細菌由来凝乳酵素および当該酵素を用いたチーズの製造
  • 冷凍食品の離水防止剤
  • カドミウムを除去した魚介類エキスの製造方法
  • 魚類ゼラチンの製造方法
more...
Works (11):
  • 食品の安全性向上や保健機能の向上に有効な新しい乳酸菌に関する研究
    2001 - 2002
  • 酵母の遺伝子情報解析と簡易検出に関する研究
    2000 - 2001
  • 遺伝子工学技術を利用した食品微生物制御技術の高度化に関する研究 北海道ラーメン細菌学的品質に関する研究
    1999 - 2000
  • 遺伝子工学技術を利用した食品微生物制御技術の高度化に関する研究 魚卵製品のおける細菌菌種の遺伝子工学手法を用いた解析および工程改善
    1999 - 2000
  • 魚類コラーゲンおよびその分解酵素に関する研究
    1998 - 2000
more...
Education (3):
  • Hokkaido University
  • Hokkaido University
  • Graduated School of Pharmaceutical Sciences, Hokkaido University
Professional career (1):
  • Doctor of Pharmaceutical Sciences
Work history (9):
  • 1987 - Aichi Cancer Center, Research Institute
  • 1987 - : Senior Researcher, Laboratory of Viral Oncology,
  • 1985 - (財)がん研究会がん研究所嘱託研究員
  • 1985 - : Researcher, Department of Viral Oncology,
  • 1980 - 生化学工業(株)東京研究所研究員
Show all
Association Membership(s) (7):
日本農芸化学会 ,  日本食品科学工学会 ,  The Japanese Society for Marine Biotechnology ,  The Japanese Society for Food Science and Technology ,  and Agrochemistry ,  Biotechnology ,  Japan Society for Bioscience
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page