Rchr
J-GLOBAL ID:200901045363486136   Update date: Jul. 16, 2022

Nakagawa Atsuko

ナカガワ アツコ | Nakagawa Atsuko
Affiliation and department:
Research field  (1): Home economics, lifestyle science
Research keywords  (6): 官能評価 ,  ミネラルウォーター ,  アルカリイオン水 ,  Sensory Evaluation ,  Mineral Water ,  Alkali-ion Water
Research theme for competitive and other funds  (4):
  • 1992 - 2000 炊飯に関する研究
  • 1992 - 2000 Sturdies on the Cooking of Rice
  • 1997 - アルカリイオン水を用いた調理に関する研究
  • 1997 - studies on the cooking using alkaline ionized water
MISC (67):
Books (2):
  • 食物学(共著)
    同文書院 1999
  • 食品のイメージ、調理法、食べ方の変遷過程と伝わり方-大根の場合
    生活学(日本生活学会編)ドメス出版 1995
Education (4):
  • - 1974 Tokyo Medical and Dental University
  • - 1974 Tokyo Medical and Dental University Graduate School, Division of Medicine
  • - 1965 Ochanomizu University
  • - 1965 Ochanomizu University Faculty of Home Economics
Professional career (2):
  • (BLANK)
  • (BLANK)
Work history (10):
  • 1996 - 2003 Yamawaki Gakuen Junior College
  • 1996 - 2003 Yamawaki Gakuen Junior College, Professor
  • 1988 - 1996 Yamawaki Gakuen Junior College
  • 1988 - 1996 Yamawaki Gakuen Junior College, Associate
  • 1975 - 1988 東京都立衛生研究所 研究員
Show all
Association Membership(s) (3):
日本家政学会 ,  日本栄養・食糧学会 ,  日本調理科学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page