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J-GLOBAL ID:200901051198442048   Update date: Nov. 16, 2024

Hirano Ken

ヒラノ ケン | Hirano Ken
Affiliation and department:
Job title: Associate Professor
Research field  (1): Horticulture
Research keywords  (2): 果樹園芸学 ,  Pomology
Research theme for competitive and other funds  (3):
  • 2003 - 2005 Chemical properties of extracellular matrix of transmitting tissue in grape pistils
  • 2002 - 2003 ブドウ果皮アントシアニン生合成経路のキー酵素の明確化と蓄積メカニズムの解明
  • 1994 - 1994 生食用ブドウの香気成分について
Papers (15):
  • T. Kawai, F. Matsumori, A. Ikeda, T. Ohashi, G. Inohara, T. Ichioka, A. Nishiguchi, R. Mukai, K. Hirano, F. Fukuda. Multi-year comparison of normal and split-pit peach quality. Acta Horticulturae. 2024. 1404. 1023-1030
  • 柚木秀雄, 岩井綾平, 中野葉子, 河井 崇, 平野 健, 福田文夫. ブドウ「シャインマスカット」の果実香気成分に及ぼす台木およびABA処理の影響. 群馬県農業技術センター研究報告. 2023. 20. 29-31
  • Yuichiro Fujii, Kunihisa Morinaga, Takuya Murase, Rina Kishimoto, Maya Shimada, Akihisa Kitakoji, Masaya Ikeda, Toru Arakawa, Nariyoshi Emi, Manabu Teramura, et al. Effects of Ambient Temperature during Fruit Development on the Incidence of Reddish-pulp Disorder and Development of Functional Fruit Bag to Control Reddish-pulp Disorder in ‘Shimizu-hakuto’ Peach. Horticultural Research (Japan). 2021. 20. 2. 189-197
  • Fumio Fukuda, Yuka Tamaki, Takashi Kawai, Koichiro Ushijima, Ken Hirano, Kenji Oda, Miyuki Hara, Yosuke Fukamatsu, Kunihisa Morinaga, Ryohei Nakano. Characterization of Fruit Enlargement and Ripening in Extremely Late Maturing Peach. Horticultural Research (Japan). 2021. 20. 1. 65-71
  • Okamoto Goro, Jia Huijuan, Kitamura Akiko, Hirano Ken. Effect of Different Fertilizer Application Levels on Texture of 'Hakuho' Peach (Prunus persica Batsch). Journal of the Japanese Society for Horticultural Science. 2001. 70. 5. 533-538
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MISC (106):
  • 藤井 雄一郎, 森永 邦久, 村瀬 拓也, 岸本 里菜, 嶋田 真耶, 北小路 明久, 池田 征弥, 荒川 徹, 江見 登吉, 寺村 学, et al. モモ ‘清水白桃’ の赤肉果発生に及ぼす気温の影響および障害を抑制する機能性果実袋の開発. 園芸学研究. 2021. 20. 2. 189-197
  • 福田 文夫, 玉木 由佳, 河井 崇, 牛島 幸一郎, 平野 健, 小田 賢司, 原 美由紀, 深松 陽介, 森永 邦久, 中野 龍平. 極晩生モモにおける果実肥大および成熟様相. 園芸学研究. 2021. 20. 1. 65-71
  • Takashi Kawai, Tomoya Ichioka, Akari Ikeda, Tami Ohashi, Go Inohara, Ken Hirano, Ryohei Nakano, Fumio Fukuda. Effect of Split Pit on Maturation of ‘Shimizu Hakuto’ Peach on Trees. Horticulture Journal. 2021. 90. 4. 365-373
  • 福田文夫, 岩井綾平, 高嶋樹, 河井崇, 平野健, 櫻井直樹. Non-destructive detection of water-soaked flesh fruit using an acoustic vibration method in ‘Hakuho’ peach. 園芸学研究 別冊. 2020. 19. 1
  • 岩井綾平, 河井崇, 樋野友之, 藤井雄一郎, GALIS Ivan, 平野健, 中野龍平, 福田文夫. Effects of the maturity level on a success storage around 0°C and volatile components after the storage in the late-ripening peach ‘Hakuro’. 園芸学研究 別冊. 2020. 19. 1
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Lectures and oral presentations  (31):
  • ヤマブドウ(Vitis coignetiae Pulliat)の果実に含まれるアントシアニン光分解抑制物質の化学的特性
    (日本ブドウ・ワイン学会 2008)
  • リナロールを指標としたマスカット・オブ・アレキサンドリアワイン醸造の最適化とそのリラックス効果
    (日本農芸化学会 2008)
  • ヤマブドウ( Vitis coignetiae Pulliat )果汁に含まれるアントシアニン耐光性増強成分の科学的特性とブドウ属植物内での分布
    (日本ブドウ・ワイン学会 2006)
  • GA処理したブドウ、デラウエア雌ずい内での花粉管の行動
    (日本ブドウ・ワイン学会 2004)
  • 3品種のブドウ果皮内に形成されたAVIのアントシアニン特性
    (日本ブドウ・ワイン学会 2004)
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Education (4):
  • - 1990 Kyoto University
  • - 1990 Kyoto University Graduate School, Division of Agriculture
  • - 1988 Kyoto University Faculty of Agriculture
  • - 1988 Kyoto University Faculty of Agriculture
Professional career (2):
  • Master (Kyoto University)
  • Doctor (Okayama University)
Work history (3):
  • 2023/04 - 現在 学術研究院環境生命自然科学学域, 准教授
  • 2004 - - 岡山大学自然科学研究科 准教授
  • 2004 - - Associate Professor,Graduate School of Natural Science and Technology,Okayama University
Committee career (3):
  • 2009 - 2010 日本ブドウ・ワイン学会 幹事
  • 2008 - 2009 日本ブドウ・ワイン学会 幹事
  • 日本ブドウ・ワイン学会 幹事
Association Membership(s) (3):
日本ブドウ・ワイン学会 ,  ブドウ・ワイン学アメリカ学会(The American Society for Enology and Viticulture) ,  アメリカ園芸学会(American society for horticultural science)
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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