Rchr
J-GLOBAL ID:200901052475716459   Update date: Jan. 17, 2024

Sakaue Aiko

サカウエ アイコ | Sakaue Aiko
Affiliation and department:
Research field  (1): Home economics, lifestyle science
Research keywords  (6): 食生活 ,  調理実習 ,  調理科学 ,  Food Culture ,  food preparation ,  Cookery Science
Research theme for competitive and other funds  (10):
  • 2004 - 焼く調理に関する実態調査研究
  • 2002 - 魚介類の調理文化の地域性に関する研究
  • 食空間のコーディネートに関する研究
  • 食教育に関する研究
  • 淡口醤油の利用に関する研究
Show all
MISC (37):
Books (3):
  • 食卓のコーディネート[基礎](共著)
    共立速記印刷株式会社「優しい食卓」出版部 2003
  • うすくち醤油の利用と関西のうす味・うす色文化の形成に関する研究
    ヒガシマル醤油(株)委託研究報告書(共著) 2001
  • 新版-現代食生活のための クッキング(共著)
    (株)化学同人 2000
Works (13):
  • 愉しい食卓テーブルコーディネートコンテスト「よろこびの食卓賞」(共)
    2004 -
  • 第5回「暮らしを彩る祭典」テーブルコーディネートコンテスト ノリタケ賞(共)
    2004 -
  • 第4回「暮らしを彩る祭典」テーブルコーディネートコンテスト入賞(共同制作
    2003 -
  • 優しい食卓コンテスト「優しい食卓」出版部賞(共同制作)
    2003 -
  • 愉しい食卓フード&テーブルコーディネートコンテスト 入賞
    2003 -
more...
Education (2):
  • - 1969 Osaka Women's University
  • - 1969 Osaka Women's University Faculty of Arts and Science
Association Membership(s) (6):
日本食品学会 ,  日本生活文化史学会 ,  日本食生活学会 ,  日本栄養改善学会 ,  日本調理科学会 ,  日本家政学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page