Rchr
J-GLOBAL ID:200901053538029224   Update date: Feb. 15, 2006

Matsuura Kimie

マツウラ キミエ | Matsuura Kimie
Affiliation and department:
Research field  (1): Home economics, lifestyle science
Research keywords  (2): 家政学 ,  Home Economics
Research theme for competitive and other funds  (4):
  • 郷土料理の伝承
  • 内食・中食・外食に於ける経済性と嗜好性について(第5報)
  • Tradition of local cooking
  • Economical Effort, Preference and Feeling of Satisfaction in Selecting Food Materials (Part 5)
MISC (28):
  • 女子短大生の嗜好に関する研究(第2報). 神戸女子大学瀬戸短期大学「学術紀要」. 2004. 15, 42-48
  • 郷土料理について-ちらし寿司と雑煮-. 神戸女子大学瀬戸短期大学「学術紀要」. 2003. 14. 1-12
  • A Study on Traditional Dishes of the Country Site - Rice Cakes Boiled with Vegetables and Vinegar Seasoned Rice Mixed with Various Vegetables and Seafood. kobe. Women's University Seto Junior College Okayama Japan, Studies in Humanities and Science. 2003. 14. 1-12
  • 女子短大生の嗜好に関する研究(第1報). 神戸女子大学瀬戸短期大学「学術紀要」. 2002. 13, 73-79
  • 女子短大生による食品選別認識度についての研究(第1報). 神戸女子大学瀬戸短期大学「学術紀要」. 2002. 13, 29-36
more...
Works (10):
  • 食事調査における問題点と考察(報告1)-学生の食品重量の把握の実際-
    2000 -
  • 郷土料理について-女子大生の意識調査と郷土料理の利点-
    2000 -
  • The Problem and Considerations in Dietary Survey (Part 1)-Understanding for the Fact of Food Weight Among the Students-
    2000 -
  • Study on Traditional Disres of the Country Site -Recognition of W.J.C Students and Their Benefit-
    2000 -
  • 内食・中食・外食に於ける経済性と嗜好性について(第3報)※中食利用における栄養学的検索について
    1994 -
more...
Education (2):
  • - 1980 Kobe Women's University Dietician Training Course
  • - 1980 Kobe Women's University
Association Membership(s) (5):
日本栄養・食糧学会 ,  日本食生活学会 ,  日本栄養改善学会 ,  日本家政学会 ,  日本調理科学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page