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J-GLOBAL ID:200901053618236727   Update date: Apr. 10, 2024

Hayashi Kiyoshi

ハヤシ キヨシ | Hayashi Kiyoshi
Affiliation and department:
Job title: Director General
Homepage URL  (1): http://nfri.naro.affrc.go.jp/guidance/soshiki/dg/aisatsu.html
Research field  (6): Food sciences ,  Applied biochemistry ,  Applied microbiology ,  Molecular biology ,  Structural biochemistry ,  Home economics, lifestyle science
Research keywords  (7): 改変 ,  遺伝子 ,  利用 ,  酵素 ,  加工 微生物 ,  食品 ,  microbial enzyme application food
Research theme for competitive and other funds  (4):
  • 2000 - 2004 食品の機能を高めるための新機能酵素の開発
  • 1996 - 2001 ドメインシャッフリングによる高機能キメラ酵素の創出と植物における発現
  • 微生物酵素の利活用
  • -
Papers (193):
  • 林 清. 複雑系の科学-食と健康. 食品と容器. 2019. 60. 4. 216-217
  • 林 清. 食の科学-複雑系への科学的アプローチの難しさ. 応用糖質科学. 2019. 9. 1. 1-2
  • Sreekumar Othumpangat, Kiyoshi Hayash. A Metalloaminopeptidase from Flavobacterium breve: Characterization and Molecular Cloning. Science Documents. 2018. 1. 2. 11-17
  • 林 清. 応用糖質科学のさらなる発展にむけて. 応用糖質科学. 2018. 8. 1. 1-2
  • 林 清. 糖質の必要性・重要性を正しく伝える難しさ. 応用糖質科学. 2016. 6. 3. 171-171
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MISC (220):
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Patents (60):
  • DNAへのランダム変異導入方法
  • ビオチン化タンパク質を用いる受容体チップおよびその作製方法
  • αグルカンからのセロビオースの酵素合成法
  • 少糖類糖アルコールの酵素合成法
  • 特性を改変した蛋白質の作出方法
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Books (29):
  • 食物学2
    建帛社ISBN978-4-7679-0603-4 2017
  • 食物学1
    建帛社ISBN978-4-7679-0602-7 2017
  • Food and Health
    New Food Industry Vol.58, 73-78 2016
  • Directed Evolution Library Creation, Methods in Molecular Biology
    Springer 2014 ISBN:9781493910526
  • 糖質関連酵素の革新的利用 技術・改変技術の開発
    化学と生物、52(8),505-511 2014
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Lectures and oral presentations  (5):
  • New Challenges in Food Safety Review in Japan & the EU
    (EU-Japan Policy Seminar 2013)
  • Effects of Radioactive Fallout & Related Research in NFRI
    (7th International Symposium on Bio-ca-talysis and Bio-technology 2011)
  • Keynote Speech: Food & food industries in japan and research activities in NFRI
    (6th International Symposium on Bio-ca-talysis and Bio-technology 2010)
  • Current status of food & food industries in Japan and role of NFRI
    (39th Annual Meeting United States-Japan cooperative program in natural resouec-es; Food and agriculturure Panel 2010)
  • The bitterness reducing effect of aminopeptidase and its molecular processing mechanism from prepro-form to ma-ture-form
    (5th International Symposium on Bio-ca-talysis and Bio-technology 2009)
Education (1):
  • - 1974 Nagoya University School of Agricultural Sciences
Professional career (1):
  • 農学博士 (名古屋大学)
Work history (18):
  • 2022/04 - 現在 Retired
  • 2018/04 - 2022/03 Toyo University Faculty of Food Life Science Dean, Professor
  • 2013/04 - 2018/03 Toyo University Faculty of Food Life Science Dean, Professor
  • 2010/04 - 2013/03 平成22年4月 農業・食品産業技術総合研究機構 理事 食品総合研究所 所長
  • 平成18年4月 農業・食品産業技術総合研究機構 食品総合研究所 企画管理部長
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Committee career (13):
  • 2012/04 - 現在 日本食品科学工学会 理事
  • 2017/07 - 2019/07 日本応用糖質科学会 会長
  • 2013/07 - 2017/07 日本応用糖質科学会 副会長
  • 2009/04 - 2013/03 お茶の水女子大学客員教授(平成21年7月から )
  • 2007/04 - 2013/03 東京農業大学客員教授(平成19年4月から )
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Awards (4):
  • 2011/10 - International Society of Biocatalysis and Agricultural Biotechnology Fellow
  • 2011/09 - The Japanese Society of Applied Glycoscience Award by Japanese Society of Applied Glycoscience
  • 2002 - 文部科学大臣賞(研究功績者賞受賞)「革新的な酵素利用技術の開発に関する研究」
  • 2000 - 第59回注目発明「キチン脱アセチチル化酵素遺伝子、該遺伝子を含むベクター及び形質転換体」 科学技術庁
Association Membership(s) (8):
日本農学アカデミー ,  セルラーゼ研究 ,  日本農芸化学会 ,  日本応用糖質科学会 ,  日本食品科学工学会 ,  Society for Fermentation and Bioengineering ,  Japanese Society for Biotechnology and Agrochemistry ,  Jap. Soc. For Science & Technology
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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