Rchr
J-GLOBAL ID:200901055335603092   Update date: Aug. 30, 2022

Arakawa Yoshihito

アラカワ ヨシヒト | Arakawa Yoshihito
Research field  (1): Food sciences
Research theme for competitive and other funds  (6):
  • 有機栽培野菜の成分研究
  • ジャガイモの成分研究
  • ハスカップの成分研究
  • Study on Constituents of Vegetables Cultured with Organic Ferti-lizers.
  • Study on Constituents of potatoes.
Show all
MISC (32):
  • 北海道産そばの栄養価および血圧降下成分(ルチン)に関する研究. 北海道食品科学技術振興財団調査・研究報告. 2001. 6. 1-8
  • 農産物の硝酸、シュウ酸含量の低減化を目的とした栽培法、調理法の検討. 北海道食品科学技術振興財団調査・研究報告. 1999. 5. 1-6
  • 「地産地消」の発展をめざして. 北海道自治研修所調査研究部政策研究シリーズ16. 1998
  • 北方系機能性植物の食品素材化と新規加工食品の開発 -ハスカップの苦味成分の解析-. 産学官共同研究(平成7年〜9年)報告書. 1998. 31-40
  • 有機質肥料を施用した野菜の成分に関する研究(3). 北海道食品科学技術振興財団調査・研究報告. 1998. 4. 21-29
more...
Books (5):
  • 食べものと健康 IV 食品学実験・実習
    樹村房 2002
  • 最新 食品学各論(第2版)
    三共出版 1998
  • 食品分析機器のてびき
    三共出版 1997
  • ギョウジヤニンニクと北の健康野草
    北海道新聞社 1996
  • 最新食品学各論
    三共出版 1991
Works (4):
  • 「地産地消」型学校給食の意義と発展条件に関する研究
    2000 - 2001
  • ダッタンソバを用いた機能性食品の製造に関する研究
    2000 - 2001
  • Studies on Significancerand Terms of Development of"Using Products of The District"in Provision of School Lunch.
    2000 - 2001
  • Study on Physiologically Functional Food made from Tartary Buckwheat
    2000 - 2001
Education (4):
  • - 1980 Hokkaido University
  • - 1980 Hokkaido University Graduate School, Division of Agriculture
  • - 1975 Hokkaido University Faculty of Agriculture
  • - 1975 Hokkaido University Faculty of Agriculture
Professional career (1):
  • (BLANK) (Hokkaido University)
Work history (15):
  • 1998 - 2000 Tenshi Junior College
  • 1998 - 2000 Tenshi Women's College, Professor
  • 2000 - - 天使大学 教授
  • 2000 - - Tenshi College,Professor
  • 1997 - 1998 北海道文教短期大学 教授
Show all
Association Membership(s) (5):
日本栄養改善学会 ,  日本学校保健学会 ,  日本食品科学工学会 ,  日本栄養食糧学会 ,  日本農芸化学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page