Rchr
J-GLOBAL ID:200901055725221808   Update date: May. 28, 2020

Nakata Shinobu

ナカタ シノブ | Nakata Shinobu
Affiliation and department:
Job title: Professor
Research keywords  (2): 糖質 ,  carbohydrate
Research theme for competitive and other funds  (6):
  • 小学校家庭科における教材研究
  • 食物多糖類に関する研究
  • 植物レクチンに関する研究
  • Study of teaching materials on home economics
  • Study on plant polysaccharides
Show all
Papers (29):
  • 小堀 龍太郎, 中田 忍. 梅シロップ中のスクロース分解とウメインベルターゼ活性. 生活文化研究. 2018. 55. 15-22
  • 中田 忍, 島田 愛. 豆腐を用いて調製した白玉生地の物性とその測定方法. 生活文化研究. 2017. 54. 47-52
  • 中田 忍, 大森 友香. 乾熱処理小麦粉を用いたクッキーの調製について. 生活文化研究. 2016. 53. 23-28
  • 中田 忍, 延藤 美弥. 電子レンジ調製クッキーの物性特性とおいしさの改善について. 生活文化研究. 2015. 52. 13-20
  • 中田 忍, 黒川 のぞみ. 冷凍2次発酵パン生地の解凍条件について. 生活文化研究. 2014. 51. 75-80
more...
Books (3):
  • 調理学
    医歯薬出版 2004
  • 調理学実習 (栄養科学シリーズNEXT)
    講談社サイエンティフィック 2003
  • 調理で活きる「総合的な学習の時間」分担執筆
    開隆堂 2001
Education (4):
  • - 1983 Osaka City University
  • - 1983 Osaka City University
  • - 1980 Osaka City University
  • - 1980 Osaka City University
Professional career (2):
  • (BLANK) (Osaka City University)
  • (BLANK) (Osaka City University)
Work history (5):
  • 2007 - 2008 Osaka Kyoiku University
  • 2008 - - 大阪教育大学・教授
  • 1999 - 2007 Osaka Kyoiku University
  • 1992 - 1999 Osaka Kyoiku University
  • 1983 - 1992 Osaka Kyoiku University
Committee career (2):
  • 2018 - 現在 日本調理科学会 代議員
  • 2006 - 2008 日本調理科学会 近畿支部役員
Association Membership(s) (6):
日本調理科学会 ,  日本家政学会 ,  日本糖質学会 ,  日本応用糖質科学会 ,  日本栄養・食糧学会 ,  日本農芸化学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page