Rchr
J-GLOBAL ID:200901059962264916   Update date: Aug. 27, 2022

Negoro Keiichi

ネゴロ ケイイチ | Negoro Keiichi
Affiliation and department:
Research field  (1): Horticulture
Research keywords  (3): 抗酸化能 ,  育種 ,  ウメ
Research theme for competitive and other funds  (7):
  • 2013 - 2016 高機能性ウメ品種「露茜」の需要拡大を目指した安定生産技術並びに加工技術の開発
  • 2013 - 2013 ウメ新品種「露茜」の需要拡大を目指した色素・機能等の解明
  • 2011 - 2012 地球温暖化に対応したブドウおよびウメ新品種の開発 と温暖化に伴う適地変化予測
  • 2009 - 2012 和歌山の特産果実と独自技術を活用した新機能性食品・素材の開発
  • 2008 - 2011 ウメの育種
Show all
MISC (1):
Lectures and oral presentations  (20):
  • ウメ‘露茜’果汁の粉末化に及ぼす乾燥方法および乾燥助剤の影響
    (日本食品工学会2015大会 2015)
  • Influence of the harvest time and the ripening treatment on polyphenol content and antioxidant capacity of Japanese apricot ‘Toko’ fruit
    (2015)
  • Influence of enzymatic treatment on the generation and composition of Japanese apricot ‘Tsuyuakane’ juice
    (2014)
  • ウメ‘露茜’果実の追熟日数が梅酒の色調、アントシアニン含量および抗酸化能に及ぼす影響
    (日本食品科学工学会第61回大会 2014)
  • Evaluation of antioxidant capacity using ORAC assay of Japanese apricot ‘Tsuyuakane’ fruit and its liqueur
    (2013)
more...
Education (1):
  • - 1997 Prefectural University of Hiroshima
Work history (4):
  • 2017/04 - 現在 和歌山県農林水産部農業生産局 経営支援課 主任
  • 2012/04 - 2017/03 Industrial Technology Center of Wakayama Prefecture
  • 2004/04 - 2012/03 Wakayama Research Center of Agriculture, Forestry and Fisheries, Fruit Tree Experiment Station, Laboratory of Japanese apricot
  • 2003/04 - 2004/03 Wakayama Research Center of Agriculture, Forestry and Fisheries, Horticultural Experiment Center
Association Membership(s) (4):
JAPAN SOCIETY FOR FOOD ENGINEERING ,  Antioxidant Unit 研究会 ,  JAPANESE SOCIETY FOR FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY ,  園芸学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page