Rchr
J-GLOBAL ID:200901060010357064   Update date: Sep. 23, 2020

TAKAHASHI Kyoko

タカハシ キョウコ | TAKAHASHI Kyoko
Affiliation and department:
Job title: 講師
Research field  (1): Food sciences
Research keywords  (2): Aroma Flavor ,  Food
Research theme for competitive and other funds  (1):
  • Analysis of aroma in food
Papers (24):
Books (4):
  • 改定新版 健康を考えた食品学実験
    株式会社アイ・ケイコーポレーション 2014 ISBN:9784874923269
  • わかりやすい食物と健康1 -食品とその成分(第3版)
    三共出版株式会社 2011 ISBN:9784782706473
  • 健康を考えた食品学実験
    株式会社アイ・ケイコーポレーション 2004 ISBN:9784874922187
  • 食品学総論
    三共出版株式会社 2000 ISBN:4782705107
Lectures and oral presentations  (6):
  • トウガラシを含む調味料の辛味成分の分析
    (日本家政学会第60回大会 2008)
  • 沖縄特産調味料コーレーグースの辛味成分分析
    (日本食品科学工学会第51回大会 2004)
  • 沖縄特産調味料コーレーグースの香気成分分析
    (日本食品科学工学会第50回大会 2003)
  • 国内産小麦粉の香気成分
    (日本食品科学工学会第49回大会 2002)
  • ショウガ加熱時のなたね油による香気成分の抽出
    (日本家政学会第53回大会 2001)
more...
Education (1):
  • - 1977 Japan Women's University Dept. of Food and Nutrition
Professional career (1):
  • 博士(工学) (横浜国立大学)
Association Membership(s) (5):
Catalysis Society of Japan ,  日本化学会 ,  日本農芸化学会 ,  日本家政学会 ,  日本食品科学工学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

Return to Previous Page