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J-GLOBAL ID:200901061727368130   Update date: Oct. 21, 2021

Kazuo Kondo

コンドウ カズオ | Kazuo Kondo
Affiliation and department:
Job title: Professor
Other affiliations (1):
  • ライフイノベーション研究所  所長
Homepage URL  (2): http://www.toyo.ac.jp/http://pea.ieshl.ocha.ac.jp/kondo/default.htm
Research field  (3): Cardiology ,  Food sciences ,  Home economics, lifestyle science
Research keywords  (12): antioxidant ,  reactive oxygen species(ROS) ,  抗酸化物 ,  monocyte/macrophages activation ,  endothelial dysfunction ,  血管内皮機能障害 ,  atherosclerosis ,  ポリフェノール ,  抗酸化 ,  脂質 ,  動脈硬化 ,  atherosclerosis
Research theme for competitive and other funds  (2):
  • 動脈硬化を防ぐ食事因子の検討
  • Effects of foods on atherosclerosis.
Papers (19):
MISC (18):
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Books (11):
  • 臨床栄養学
    東京化学同人 2017 ISBN:9784807916726
  • 解剖・生理学 : 人体の構造と機能
    東京化学同人 2016 ISBN:9784807916634
  • 解剖生理学・病理学
    第一出版 2016 ISBN:9784804113418
  • 疾病の成り立ち
    東京化学同人 2015 ISBN:9784807916641
  • 人のアブラはなぜ嫌われるのか : 脂質「コレステロール・中性脂肪など」の正しい科学
    技術評論社 2015 ISBN:9784774173115
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Lectures and oral presentations  (11):
  • ~油脂・食品成分の役割~
    (生活習慣病予防のための食生活セミナー 2018)
  • 食と健康~血管の病気を防ぐ~
    (夢ナビライブ 2018)
  • 心臓病とポリフェノール
    (学びLive 2018)
  • 日本栄養・食糧学会における医系会員に関する一考察(私見)
    (第72回日本栄養・食糧学会大会 2018)
  • 脂質摂取における消化・吸収と代謝の重要性について
    (第20回脂質栄養シンポジウム 2018)
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Professional career (1):
  • 医学博士
Work history (13):
  • 2015/05 - 現在 Ochanomizu University
  • 2015/04 - 現在 Toyo University
  • 2015/04 - 現在 Ochanomizu University
  • 2012/04 - 2015/03 Ochanomizu University Institute of Environmental Science for Human Life
  • 2008/04 - 2012/03 Ochanomizu University
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Awards (2):
  • 2014/05 - 日本栄養・食糧学会学会賞 動脈硬化予防に関わる食事因子の研究
  • 1994/01 - 食品産業技術功労賞(特別賞) 「赤ワインが動脈硬化を防ぐ」を科学的に証明
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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