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J-GLOBAL ID:200901063133802541
Update date: Dec. 26, 2022
Arikawa Yukihiko
アリカワ ユキヒコ | Arikawa Yukihiko
Homepage URL (1):
http://www.gitc.pref.nagano.lg.jp/shokuhin/
Research field (2):
Applied biochemistry
, Measurement engineering
Research keywords (4):
味センサ
, 酒
, 醸造
, yeast taste brewing
Research theme for competitive and other funds (2):
- 醸造用酵母の育種及び食品の味評価技術
- sake brewing
MISC (22):
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Enomoto, K., Arikawa, Y.and Muratubaki, H.: Physiological role of soluble fumarate reductase in redox balancing during anaerobiosis in Saccharomyces cerevisiae. FEMS Microbiology letters. 2002. 215, 103-108
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生物工学実験書(共著). 日本生物工学会編. 2002. 208-211
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Arikawa Y., M.Yamada, M.Shimosaka, M.Okazaki, M.Fukuzawa, "Isolation of sake yeast mutants producing a higher level of ethyl caproate and/or iso-amyl acetate". J. Biosci. Bioeng. 2000. 90, 675-677
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Arikawa Y., M.Yamada, M.Shimosaka, M.Okazaki, M.Fukuzawa, "Isolation of sake yeast mutants producing a higher level of ethyl caproate and/or iso-amyl acetate". J. Biosci. Bioeng. 2000. 90, 675-677
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食と感性. 都甲潔編 (光琳出版). 1999. 161-170
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Books (1):
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清酒酵母の研究-90年代の研究
清酒酵母研究会編, p122-126(2003) 2003
Works (6):
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マイクロ化味覚・嗅覚融合センサの開発
2003 - 2004
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有用清酒酵母の利用と新規清酒酵母の分離に関する研究
2004 -
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リンゴ酸高生産性酵母を用いた清酒醸造法に関する研究
2004 -
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新規清酒酵母の分離に関する研究
2004 -
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自己組織化脂質膜型・醸造管理用簡易迅速アルコールセンサの開発
2004 -
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Professional career (1):
Committee career (2):
- 2005 - 日本生物工学会 代議員
- 2001 - 電子学会 ケミカルセンサ技術委員会委員
Awards (1):
Association Membership(s) (2):
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