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J-GLOBAL ID:200901063133802541   Update date: Dec. 26, 2022

Arikawa Yukihiko

アリカワ ユキヒコ | Arikawa Yukihiko
Homepage URL  (1): http://www.gitc.pref.nagano.lg.jp/shokuhin/
Research field  (2): Applied biochemistry ,  Measurement engineering
Research keywords  (4): 味センサ ,  酒 ,  醸造 ,  yeast taste brewing
Research theme for competitive and other funds  (2):
  • 醸造用酵母の育種及び食品の味評価技術
  • sake brewing
MISC (22):
  • Enomoto, K., Arikawa, Y.and Muratubaki, H.: Physiological role of soluble fumarate reductase in redox balancing during anaerobiosis in Saccharomyces cerevisiae. FEMS Microbiology letters. 2002. 215, 103-108
  • 生物工学実験書(共著). 日本生物工学会編. 2002. 208-211
  • Arikawa Y., M.Yamada, M.Shimosaka, M.Okazaki, M.Fukuzawa, "Isolation of sake yeast mutants producing a higher level of ethyl caproate and/or iso-amyl acetate". J. Biosci. Bioeng. 2000. 90, 675-677
  • Arikawa Y., M.Yamada, M.Shimosaka, M.Okazaki, M.Fukuzawa, "Isolation of sake yeast mutants producing a higher level of ethyl caproate and/or iso-amyl acetate". J. Biosci. Bioeng. 2000. 90, 675-677
  • 食と感性. 都甲潔編 (光琳出版). 1999. 161-170
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Books (1):
  • 清酒酵母の研究-90年代の研究
    清酒酵母研究会編, p122-126(2003) 2003
Works (6):
  • マイクロ化味覚・嗅覚融合センサの開発
    2003 - 2004
  • 有用清酒酵母の利用と新規清酒酵母の分離に関する研究
    2004 -
  • リンゴ酸高生産性酵母を用いた清酒醸造法に関する研究
    2004 -
  • 新規清酒酵母の分離に関する研究
    2004 -
  • 自己組織化脂質膜型・醸造管理用簡易迅速アルコールセンサの開発
    2004 -
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Professional career (1):
  • 博士(工学) (信州大学)
Committee career (2):
  • 2005 - 日本生物工学会 代議員
  • 2001 - 電子学会 ケミカルセンサ技術委員会委員
Awards (1):
  • 2000 - 研究功績者表彰
Association Membership(s) (2):
日本生物工学会 ,  電子学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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