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J-GLOBAL ID:200901065478991676   Update date: Aug. 25, 2020

Ishihara Kazuo

イシハラ カズオ | Ishihara Kazuo
Affiliation and department:
Research field  (3): Food sciences ,  Applied microbiology ,  Home economics, lifestyle science
Research keywords  (6): 応用微生物学・応用生物化学 ,  食生活 ,  食品科学・栄養科学 ,  Applied Microbiochemistry and Applied Biochemistry ,  Food Culture ,  Food Science and Nutritional Chemistry
Research theme for competitive and other funds  (5):
  • 1998 - ニンジンの雪下貯蔵に伴う香味成分の変化に関する研究
  • 加熱調理による食品の香味,色,テクスチャーの変化に関する研究
  • 大豆発酵食品の香味成分及び微生物に関する研究
  • Studies on Changes of Flavor, Color and Texture of Foods by Cooking.
  • Studies on Flavor Components and Microorganisms in Fermented Soybean Foods.
MISC (30):
Books (4):
  • 新潟県民の米消費に関する実態調査(平成9年度版)(共著)
    新潟県米消費拡大推進連絡協議会 1998
  • 新潟県民の米消費に関する実態調査(平成8年度版)(共著)
    新潟県米消費拡大推進連絡協議会 1997
  • 味噌の香気成分と耐塩性酵母との関連に関する基礎的研究
    博士(農学)論文(新潟大学) 1996
  • 調理のための食品学辞典(共著)
    朝倉書店 1994
Works (2):
  • ニンジンの雪下貯蔵による食味及び香味成分の変化
    1997 - 1998
  • Change of flavors of carrot stored in the ground under snow
    1997 - 1998
Education (2):
  • - 1965 Niigata University
  • - 1965 Niigata University
Professional career (1):
  • Doctor of Agriculture (Niigata University)
Work history (2):
  • 1997 - - 新潟大学農学部 非常勤講師
  • 1997 - - Faculty of Agriculture, Niigata University, a part-time lecturer
Awards (1):
  • 1988 - 日本醸造協会技術賞
Association Membership(s) (5):
日本醸造学会 ,  日本生物工学会 ,  日本家政学会 ,  日本食品科学工学会 ,  日本農芸化学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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