Rchr
J-GLOBAL ID:200901065478991676
Update date: Dec. 18, 2024
Ishihara Kazuo
イシハラ カズオ | Ishihara Kazuo
Affiliation and department:
Research field (3):
Food sciences
, Applied microbiology
, Home economics, lifestyle science
Research keywords (6):
応用微生物学・応用生物化学
, 食生活
, 食品科学・栄養科学
, Applied Microbiochemistry and Applied Biochemistry
, Food Culture
, Food Science and Nutritional Chemistry
Research theme for competitive and other funds (5):
- 1998 - ニンジンの雪下貯蔵に伴う香味成分の変化に関する研究
- 加熱調理による食品の香味,色,テクスチャーの変化に関する研究
- 大豆発酵食品の香味成分及び微生物に関する研究
- Studies on Changes of Flavor, Color and Texture of Foods by Cooking.
- Studies on Flavor Components and Microorganisms in Fermented Soybean Foods.
MISC (28):
-
Ishihara Kazuo, Suzuki Hiroyuki, Nakamura Mamiko, Umano Katumi, Hagi Yukio. Volatile Constituents of 'Hitomi 5 sun' Carrots Stored in a Low Temperature, High Humidity Room Encased in Snow. 2005. 42. 157-164
-
ニンジンの低温高湿貯蔵中の品質・成分変化. 園芸学雑誌(平成17年度春季大会 口答発表). 2005. 74. 別冊1. 169
-
Ishihara Kazuo, Suzuki Hiroyuki, Tsuchida Sanae, Umano Katumi, Hagi Yukio, Yokoyama Yasuhiro. Change in Volatile Compounds in Carrot Stored under Snowy Ground(Postharvest Physiology & Technology). Hort. Res. (Japan). 2005. 4. 3. 353-357
-
Ishihara Kazuo, Kitamura Miki, Suzuki Hiroyuki. Isolation snd Identification of Oxo and Hydroxy Acids, as Flavor Components in Shoyu (Soy Sauce). 2003. 40. 259-264
-
メチオニン起源の胃がん誘発含硫化合物の耐塩性酵母による削減. 科学研究費研究成果報告書. 2003
more...
Books (4):
-
新潟県民の米消費に関する実態調査(平成9年度版)(共著)
新潟県米消費拡大推進連絡協議会 1998
-
新潟県民の米消費に関する実態調査(平成8年度版)(共著)
新潟県米消費拡大推進連絡協議会 1997
-
味噌の香気成分と耐塩性酵母との関連に関する基礎的研究
博士(農学)論文(新潟大学) 1996
-
調理のための食品学辞典(共著)
朝倉書店 1994
Works (2):
-
ニンジンの雪下貯蔵による食味及び香味成分の変化
1997 - 1998
-
Change of flavors of carrot stored in the ground under snow
1997 - 1998
Education (2):
- - 1965 Niigata University Faculty of Agriculture
- - 1965 Niigata University Faculty of Agriculture
Professional career (1):
- Doctor of Agriculture (Niigata University)
Work history (2):
- 1997 - - 新潟大学農学部 非常勤講師
- 1997 - - Faculty of Agriculture, Niigata University, a part-time lecturer
Awards (1):
Association Membership(s) (5):
日本醸造学会
, 日本生物工学会
, 日本家政学会
, 日本食品科学工学会
, 日本農芸化学会
Return to Previous Page