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J-GLOBAL ID:200901069212692601   Update date: Aug. 18, 2024

FUWA Masako

フワ マサコ | FUWA Masako
Affiliation and department:
Job title: Associate Professor
Research field  (5): Hygiene and public health (non-laboratory) ,  Hygiene and public health (laboratory) ,  Healthcare management, medical sociology ,  Food sciences ,  Home economics, lifestyle science
Research keywords  (7): 食生活 ,  栄養学(栄養科学) ,  健康科学 ,  Food Culture ,  Nutritional science ,  Health science ,  Public health
Research theme for competitive and other funds  (4):
  • 2018 - 2023 A systematic study on the applicability of foam foods as an easy-feeding / aspiration-preventing meal by gas injection method
  • Health education program for the improvement on the risk factor of arteriosclerotic disease in the youth
  • Health education for the osteoporosis prevention and effective intake of the calcium in the food.
  • Health education of students in dietry habit,blood constituents,serum lipid and bone mass analysis -comparison and education program-
MISC (30):
  • Ken Dantani, Mitoe Onoda, Hiroshi Sugimoto, Harumi Yashiro, Yukiko Kitazaki, Koshio Rieko, Takehiko Nishimura, Masako Fuwa. A report on the development of emergency food research from a new perspective -A report on Food from an Ethical Perspective and Emergency Food for baby-. 2024
  • Ken Dantani, Mitoe Onoda, Hiroshi Sugimoto, Harumi Yashiro, Takehiko Nishimura, Yukako Watanabe, Masako Fuwa. Research on acquisition of emergency food practice knowledge. 2023
  • Hatsue Moritaka, Ayako Itazu, Yoshiyuki Okamura, Masako Fuwa, Miki Ishihara, Katsuyoshi Nishinari. Release of aroma components from agarose gels during human chewing: Effects of agarose molecular weight and chewing cycles. Food Hydrocolloids. 2023. 139. 108542
  • Ken Dantani, Mitoe Onoda, Hiroshi Sugimoto, Harumi Yashiro, Takehiko Nishimura, Yukako Watanabe, Masako Fuwa. Research on food bulk buying habits and emergency food menu development. 2022
  • Development of 1 7-day menu and smartphone application to promote rollong stock for emergency food. 2021
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Books (11):
  • 給食経営管理テキスト 第5版
    学建書院 2023 ISBN:9784762448799
  • HACCP管理者認定テキスト
    建帛社 2021 ISBN:9784767907062
  • 給食経営管理テキスト 第4版
    学建書院 2021 ISBN:9784762438790
  • 給食経営管理テキスト 第3版
    2019
  • 給食経営管理テキスト 第2版
    学建書院 2017 ISBN:9784762418792
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Lectures and oral presentations  (60):
  • エスプーマによる豆乳泡沫の力学特性 -軽度の嚥下障害者用食への利用の可能性-
    (日本食生活学会第67回大会 2023)
  • 異なる測定機器による水分活性測定値の検証
    (第44回日本食品微生物学会学術総会 2023)
  • Stockpiles and daily dietary habits in households of different households
    (2023)
  • Verification of hygiene in cooking assuming a disaster
    (2022)
  • 栄養に関する基礎知識III 衛生管理の理解と対応
    (令和4年度 東京都指定 保育士等キャリアアップ研修 食育・アレルギー対応 2022)
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Professional career (1):
  • 博士(学術) (昭和女子大学大学院)
Work history (5):
  • 2021/04 - 現在 Showa Women's University
  • 2021/04 - 現在 Showa Women's University Associate Professor
  • 2017/04 - 現在 Showa Women's University
  • 2019/04 - 2021/03 Showa Women's University Associate Professor
  • 2016/04 - 2018/03 Showa Women's University
Committee career (4):
  • 2021/06 - 現在 日本食品保蔵科学会 代議員
  • 2020/11 - 現在 日本災害食学会 学術委員
  • 2019/06 - 現在 日本食品保蔵科学会 HACCP管理者認定委員会委員
  • 2013/10 - 現在 日本給食経営管理学会 評議員
Association Membership(s) (8):
日本栄養改善学会 ,  日本栄養・食糧学会 ,  日本災害食学会 ,  日本家政学会 ,  日本調理科学会 ,  日本食品保蔵科学会 ,  日本食育学会 ,  日本給食経営管理学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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