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J-GLOBAL ID:200901069825468810   Update date: Nov. 17, 2004

Sasaki Atsuko

ササキ アツコ | Sasaki Atsuko
Affiliation and department:
Research field  (1): Home economics, lifestyle science
Research keywords  (4): 調理科学 ,  家政学 ,  Cookery Science ,  Home economics
Research theme for competitive and other funds  (2):
  • 野菜の煮熟軟化とペクチン質との関係
  • Relationship between Pectic Change and Softening of Vegetable during Cooking
MISC (28):
  • Changes in Firmness, Pectic Substances and Histological Structure of Sweet Potatoes During Cooking, Preheating or Pressurization. Journal of Cookery Science of Japan. 2002. 35, 9-22
  • さつまいもの硬さ、組織、色に及ぼすレモン煮の影響. 中国短期大学紀要. 2001. 32, 91-99
  • 加水量の異なる米飯のテクスチャーと嗜好性(共著). 中国短期大学紀要. 2000. 31. 75-82
  • 本学学生を対象とした各種微量元素の充足率調査(共著). 中国短期大学紀要. 1999. 30, 89-97
  • 煮熟さつまいもの組織と色に及ぼすみょうばんの影響(共著). 中国短期大学紀要. 1999. 30, 99-105
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Books (2):
  • おかやま らくらく健康食事学(共著)
    山陽新聞社 1995
  • 調理学実習(共著)
    ナカニシヤ出版 1991
Works (2):
  • 玄米飯の物性と組織構造
    2004 -
  • Texture and Structure of Cooked Brown Rice
    2004 -
Education (2):
  • - 1966 Nara Women's University
  • - 1966 Nara Women's University
Work history (10):
  • 1993 - 2003 Chugoku Junior College
  • 1993 - 2003 Chugoku Junior College, Professor
  • 2002 - - 中国学園 教授
  • 2002 - - Chugokugakuen University, Professor
  • 1976 - 1993 Chugoku Junior College
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Association Membership(s) (3):
日本食品科学工学会 ,  日本調理科学会 ,  日本家政学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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