Rchr
J-GLOBAL ID:200901072311203745
Update date: May. 30, 2024
eiji ohara
オオハラ エイジ | eiji ohara
Contact this researcher
You can send email directly to the researcher.
Affiliation and department:
Otemae University
About Otemae University
Search "Otemae University"
Research field (3):
Home economics, lifestyle science
, Nutrition and health science
, Food sciences
Research keywords (3):
給食経営管理(新調理システム)
, 給食経営管理(大量調理・作業管理)
, 応用栄養学・臨床栄養学
Papers (19):
大原 栄二. 給食経営管理実習での新調理システム実習の問題点 -テキストマイニングを活用した自由記述を分析して-. 調理技術教育学会誌. 2024. 6. 1. 4-11
大原栄二, 禾本悦子, 山中恵子. 大手前カレー研究会活動報告 -2020年~2022年-. 大手前大学論文集(食糧・栄養と健康). 2023
北川雅啓, 中上拓海, 前田樹生, 大原栄二. 貯蔵による柿の抗酸化成分および抗酸化能に及ぼす影響について. 大手前大学論文集(食糧・栄養と健康). 2023
大原 栄二, 福浦 茜, 小川 直子. 給食経営管理実習における自己評価アンケートを用いた授業改善 -CSポートフォリオ分析による検討-. 調理技術教育学会誌. 2022. 4. 1. 16-23
大原栄二, 禾本悦子, 山中恵子, 佐藤菜月, 濱田真之, 生川愛梨. コロナ禍における臨地校外実習(給食の運営・給食経営管理論)に よる学内実習プログラムの運用と課題. 大手前大学「食糧・栄養と健康」. 2022. 2. 7-14
more...
Books (2):
改訂 給食の運営 : 栄養管理・経営管理
建帛社 2020 ISBN:9784767906638
栄養士・管理栄養士をめざす人の調理・献立作成の基礎
化学同人 2017
Lectures and oral presentations (37):
貯蔵による柿の抗酸化成分および抗酸化能に及ぼす影響について
(第21回日本栄養改善学会 近畿支部会 学術総会 2023)
臨地校外実習(給食の運営・給食経営管理論)の学内実習プログラムの問題点と改善
(第68回日本栄養改善学会学術総会 2021)
給食経営管理実習におけるクックチル実習の取り組み-クックサーブとクックチルの品質と作業管理の認識検証-
(第15回給食経営管理学会学術総会 2019)
給食経営管理実習における教育効果の検討-CSポートフォリオ分析による指導内容の改善点の把握-
(第66回栄養改善学会学術総会 2019)
給食経営管理実習におけるCSポートフォリオ分析を用いた改善施策の検討
(第17回日本栄養改善学会近畿支部学術総会 2019)
more...
Education (2):
- 2010 J. F. Oberlin University Graduate School of Higher Education Administration Higher Education Administration
- 2001 Tokushima Bunri University
Professional career (2):
学士(家政学)
修士(大学アドミニストレーション)
Work history (4):
2020/04 - 現在 大手前大学 健康栄養学部 准教授
2018/04 - 2020/03 Otemae University
2017/04 - 2018/03 Kyoto Koka Women's University The Faculty of Health Science
2016/04 - 2017/03 Osaka Yuhigaoka Gakuen Junior College Department of Food and Nutrition
Committee career (4):
2022/04 - 現在 日本給食経営管理学会 日本給食経営管理学会代議員
2020/04 - 現在 教務委員会 大手前大学
2019/11 - 2023/10 日本給食経営管理学会 総務委員
2019/04 - 日本栄養改善学会 日本栄養改善学会近畿支部会評議員
Awards (1):
2001 - 社団法人全国栄養士養成施設協会会長表彰受賞
Association Membership(s) (5):
日本給食経営管理学会
, 日本栄養改善学会
, 日本栄養士会
, 調理技術教育学会
, 日本環境感染学
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in
researchmap
.
For details, see here
.
Return to Previous Page
TOP
BOTTOM