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J-GLOBAL ID:200901073113630154   Update date: Sep. 14, 2022

Hosotani Keisuke

ホソタニ ケイスケ | Hosotani Keisuke
Affiliation and department:
Research keywords  (7): 果物と野菜 ,  食教育 ,  機能性成分 ,  吸収機構 ,  カロテノイド ,  ビタミン ,  栄養学
Research theme for competitive and other funds  (3):
  • 1985 - 2005 成長期における食教育
  • 1985 - 2005 和歌山県産果実中カロテノイド等成分の人体吸収機構と心臓病等生活習慣病予防機能の解明
  • 和歌山県産渋柿の加工食品及び機能性食品としての製品化
Papers (2):
  • HOSOTANI Keisuke. The Change of Carotenoids, Ascorbic Acid and Tannin Amounts in Persimmon During Storage. Bulletin of Seibi Junior College. 2014. 42. 1. 19-23
  • HOSOTANI Keisuke. The Food Composition of Adzuki Beans in North-Kinki Area. Bulletin of Seibi Junior College. 2014. 42. 1. 13-18
MISC (43):
Works (3):
  • 和歌山産渋柿の特殊機能に関する研究
    2004 - 2005
  • 和歌山産渋柿の製品化に関する高度化研究
    2002 - 2003
  • 和歌山県産果物、野菜の食品成分による生体の酸化的ストレス消去等に関する研究。/和歌山県産果物、野菜の抗酸化成分およびアトピー抑制成分にかんする研究。/和歌山産カキ等果物・野菜の生活習慣病予防機能を活かした食品開発の基礎的研究。/和歌山産果物の食品開発における基礎的研究---渋柿加工法の加工処理条件、栄養と機能及び栽培面からの検討--。/和歌山産柿の加工食品としての製品化に向けた検討とその生活習慣病予防機能の解明。
    1997 - 2001
Education (2):
  • - 1980 Osaka Prefecture University
  • - 1969 兵庫県立兵庫農科大学(現神戸大学農学部) 畜産学科
Professional career (1):
  • 農学博士 (大阪府立大学)
Work history (4):
  • 2010 - 現在 Seibi University Junior College
  • 1989 - 2009 - 和歌山大学教育学部 教授
  • 1981 - 1989 Wakayama University Faculty of Education
  • 1980 - 1981 Wakayama University Faculty of Education
Committee career (2):
  • 2004 - 2005 日本栄養・食糧学会 近畿支部・評議員
  • 1992 - 1996 日本家政学会 評議員
Association Membership(s) (2):
日本農芸化学会 ,  日本栄養・食糧学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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