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J-GLOBAL ID:200901074663548036   Update date: Dec. 21, 2022

Sasaki Shigefumi

ササキ シゲフミ | Sasaki Shigefumi
Affiliation and department:
Homepage URL  (1): http://www.hro.or.jp/list/industrial/research/food/index.html
Research field  (2): Marine/Aquatic life sciences ,  Food sciences
Research keywords  (6): 水産食品 ,  酸化 ,  脂質 ,  Seafood ,  Oxidation ,  Lipid
Research theme for competitive and other funds  (2):
  • 2009 - 2011 水産糖脂質の抽出・精製とその特性を活かした多機能食品素材の開発
  • 2009 - 2011 Extraction and purification of glycolipids in marine products
Papers (3):
MISC (7):
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Works (11):
  • 農産未利用資源の機能性解明と機能性食材の開発
    2002 - 2003
  • 食品加工副産物を活用した水産食品の開発
    2000 - 2001
  • 食品中の抗酸化成分の生体内メカニズム解明と食品への応用に向けた研究 酸化的ストレスのよる遺伝子発現に関しRT-PCR法による解明 水産物からのスクリーニングと培養動物細胞による活性評価法の検討
    1999 - 2001
  • 地域未利用海草類からの機能分子の探索と食品開発に関する研究
    1998 - 2000
  • 水産食品の微量金属の機能性に関する研究
    1998 - 2000
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Education (4):
  • - 1991 北海道大学大学院 水産学研究科 水産化学
  • - 1991 Hokkaido University Graduate School, Division of Fisheries Fisheries Chemistry
  • - 1987 Obihiro University of Agriculture and Veterinary Medicine Faculty of Animal Husbandry
  • - 1987 Obihiro University of Agriculture and Veterinary Medicine Faculty of Animal Science Agricultural Chemistry
Professional career (1):
  • Doctor of Fisheries Science (Hokkaido University)
Work history (5):
  • 2018/04 - 現在 Local Independent Administrative Agency Hokkaido Research Organization
  • 2017/04 - 2018/03 Local Independent Administrative Agency Hokkaido Research Organization
  • 2015/04 - 2017/03 Local Independent Administrative Agency Hokkaido Research Organization
  • 1992 - : Researcher, Hokkaido Food Processing Research Center
  • 1991 - : Researcher, Hokkaido Industrial Research Institute
Association Membership(s) (4):
日本農芸化学会 ,  and Agrochemistry ,  Biotechnology ,  Japan Society for Bioscience
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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