Rchr
J-GLOBAL ID:200901075210058034
Update date: Sep. 01, 2020
Saito Munehisa
サイトウ ムネヒサ | Saito Munehisa
Affiliation and department:
Former Institution /Organization Applied Technology Department Food・Bio Section
About Former Institution /Organization Applied Technology Department Food・Bio Section
Search "Former Institution /Organization Applied Technology Department Food・Bio Section"
Job title:
Chief Researcher
Homepage URL (1):
http://www.tc.nagasaki.go.jp
Research keywords (6):
微生物
, 清酒
, 細胞融合
, Microbiology
, Seisyu
, Cell fusion
Research theme for competitive and other funds (2):
2000 - 2003 アマノリ類葉体からのプロトプラスト分離と融合 細胞融合による酵母の育種と清酒製造について 水産加工残滓の生物学分解と、その分解物の養殖魚用餌料化について
Protoplast isolations and fusion in Porphyra Proplast fusion of yeast, and production of sake using fusion product Microbial treatment of scrap fish meal, and its feed efficiency for fish
MISC (12):
Munehisa Saito, Yuji Fujita. Optimization of Fusion Conditions in the Polyethylene Glycol and the Electric Stimulation Methods for the Protoplasts of Porphyra. Nippon Suisan Gakkaishi (Japanese Edition). 1991. 57. 5. 919-925
電気刺激法によるアオサとアマノリのプロトプラストの属内融合. 水産学部研究報告書、68, 21-27(1990)
水産加工残滓の微生物処理と養殖魚への餌料化について. 廃棄物学会、講演論文集、397-400(I994)
水産加工残滓の生物学分解とその分解物の養殖魚用餌料化に関する研究. 共同研究等促進事業成果報告書、科学技術振興事業団、 (財)ナガサキテクノポリス財団、130-140(1997)
水産加工残滓の生物学分解とその分解物の養殖魚餌科化に関する研究. 水産利用加工研究推進全国会議、水産庁中央研究所、152-155(1999)
more...
Education (4):
Kumamoto University
熊本大学大学院修士課程
Kumamoto University
Master's course of Kumamoto University
Professional career (1):
Dr.Fishery
Awards (4):
1991 - 科学技術庁長官賞
1988 - 長崎県知事賞
The prize of secretary of science and technology agency
The prize of Nagasaki prefectural governor
Association Membership(s) (6):
日本生物工学会
, 日本水産学会
, 日本醸造学会
, Nippon Suisan Gakkai
, Nippon Seibutsu Kogakkai
, Nippon Jozo Gakkai
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in
researchmap
.
For details, see here
.
Return to Previous Page
TOP
BOTTOM