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J-GLOBAL ID:200901076151683740
Update date: Apr. 17, 2024
Chong Sung Dae
チョン デソン | Chong Sung Dae
Affiliation and department:
旧所属 滋賀県立大学 人間文化学部 生活文化学科 食生活専攻
About 旧所属 滋賀県立大学 人間文化学部 生活文化学科 食生活専攻
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Job title:
教授
Research field (2):
Sociology/history of science and technology
, Home economics, lifestyle science
Research keywords (4):
Food Culture of Korean
, History of Food culture
, 朝鮮半島の食文化
, 食文化史
Research theme for competitive and other funds (4):
1983 - 2004 Compare of Food Culture on Korean and Japan
韓国と日本との食文化の比較
食文化の変化の法則
The culture of Food and Nutrition
MISC (1):
朝鮮通信使接待に見る「朝鮮人好物」に関する研究(その1). 日本生活文化史学会誌. 2000. 37
Books (27):
よくわかる焼肉 韓国料理の歴史
旭屋出版 2003
燒肉は好きですか
新潮社 2001
韓国料理文化史(共訳)
平凡社 1999
論集 酒と飲酒の文化(共著)
平凡社 1998
朝鮮半島の食と酒
中央公論社 中公新書 1998
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Education (4):
- 1961 Osaka City University
- 1961 Osaka City University Graduate School, Division of Natural Science
- 1958 Osaka City University Faculty of Human Life Science
- 1958 Osaka City University Faculty of Life Science
Professional career (2):
(BLANK) (Osaka City University)
(BLANK)
Work history (3):
1995 - 2002 The University of Shiga Prefecture
1980 - 1995 モランボン 味の研究所長
1962 - 1980 朝鮮大学校理学部 助教授、教授
Awards (1):
1986 - 青丘文化賞
Association Membership(s) (2):
日本風俗史学会
, 日本生活文化史学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in
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