Rchr
J-GLOBAL ID:200901076151683740
Update date: Jan. 17, 2008
Chong Sung Dae
チョン デソン | Chong Sung Dae
Affiliation and department:
Job title:
教授
Research field (2):
Sociology/history of science and technology
, Home economics, lifestyle science
Research keywords (4):
Food Culture of Korean
, History of Food culture
, 朝鮮半島の食文化
, 食文化史
Research theme for competitive and other funds (6):
MISC (1):
-
朝鮮通信使接待に見る「朝鮮人好物」に関する研究(その1). 日本生活文化史学会誌. 2000. 37
Books (27):
-
よくわかる焼肉 韓国料理の歴史
旭屋出版 2003
-
燒肉は好きですか
新潮社 2001
-
韓国料理文化史(共訳)
平凡社 1999
-
論集 酒と飲酒の文化(共著)
平凡社 1998
-
朝鮮半島の食と酒
中央公論社 中公新書 1998
more...
Education (4):
- - 1961 Osaka City University
- - 1961 Osaka City University Graduate School, Division of Natural Science
- - 1958 Osaka City University Faculty of Human Life Science
- - 1958 Osaka City University Faculty of Life Science
Professional career (2):
- (BLANK) (Osaka City University)
- (BLANK)
Work history (3):
- 1995 - 2002 The University of Shiga Prefecture
- 1980 - 1995 モランボン 味の研究所長
- 1962 - 1980 朝鮮大学校理学部 助教授、教授
Awards (1):
Association Membership(s) (2):
Return to Previous Page