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J-GLOBAL ID:200901076151683740   Update date: Jan. 17, 2008

Chong Sung Dae

チョン デソン | Chong Sung Dae
Affiliation and department:
Job title: 教授
Research field  (2): Sociology/history of science and technology ,  Home economics, lifestyle science
Research keywords  (4): Food Culture of Korean ,  History of Food culture ,  朝鮮半島の食文化 ,  食文化史
Research theme for competitive and other funds  (6):
  • 1983 - 2004 Compare of Food Culture on Korean and Japan
  • 1983 - 2004 Compare of Food Culture on Korean and Japan
  • 1983 - 2004 Compare of Food Culture on Korean and Japan
  • 韓国と日本との食文化の比較
  • 食文化の変化の法則
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MISC (1):
  • 朝鮮通信使接待に見る「朝鮮人好物」に関する研究(その1). 日本生活文化史学会誌. 2000. 37
Books (27):
  • よくわかる焼肉 韓国料理の歴史
    旭屋出版 2003
  • 燒肉は好きですか
    新潮社 2001
  • 韓国料理文化史(共訳)
    平凡社 1999
  • 論集 酒と飲酒の文化(共著)
    平凡社 1998
  • 朝鮮半島の食と酒
    中央公論社 中公新書 1998
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Education (4):
  • - 1961 Osaka City University
  • - 1961 Osaka City University Graduate School, Division of Natural Science
  • - 1958 Osaka City University Faculty of Human Life Science
  • - 1958 Osaka City University Faculty of Life Science
Professional career (2):
  • (BLANK) (Osaka City University)
  • (BLANK)
Work history (3):
  • 1995 - 2002 The University of Shiga Prefecture
  • 1980 - 1995 モランボン 味の研究所長
  • 1962 - 1980 朝鮮大学校理学部 助教授、教授
Awards (1):
  • 1986 - 青丘文化賞
Association Membership(s) (2):
日本風俗史学会 ,  日本生活文化史学会
※ Researcher’s information displayed in J-GLOBAL is based on the information registered in researchmap. For details, see here.

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