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J-GLOBAL ID:200901079116229998
Update date: Oct. 14, 2024
Okumura Toshiaki
オクムラ トシアキ | Okumura Toshiaki
Affiliation and department:
Job title:
assistant section chief
Research field (2):
Food sciences
, Animal production science
Research keywords (3):
肉質
, 肥育
, Meat Science
Research theme for competitive and other funds (6):
Papers (25):
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Toshiaki Okumura, Shinya Iizuka, Ikuyo Nakajima, Kazunori Matsumoto, Masakazu Irie. Predicting primal weight and primal yield in pork carcasses from a large-scale survey at major meat processing centers in Japan. Animal Science Journal. 2024. 95. 1
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奥村寿章, 窪田朋代, 手嶋哲矢, 松本和典, 入江正和. 豚ミンチ肉と皮下脂肪塊を用いた豚肉の食味性に及ぼす脂肪酸組成の影響. 日本官能評価学会誌. 2022. 26. 1. 7-16
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Effect of marbling and intramuscular fat content on consumer preference for M. longissimus in pork. Effect of marbling and intramuscular fat content on consumer preference for M. longissimus in pork. 2021. 92. 3. 309-318
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Toshiaki OKUMURA, Tadashi INOUE,Yoshiyasu HASHIMOTO, Yoshihiro SEKIGUCHI and Sayaka HASHIMOTO. Development of;Detection Method;for Deer;DNA in Meat;Bone Meal;Using Polymerase Chain Reaction-based Method. 2018. 43. 1-9
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Toshiaki OKUMURA, Madoka KATO, Yoshihiro SEKIGUCHI, Naoko SAEGUSA, Kyou MIYANOYA, Eiichi NAZUKA, Takeshi UCHIYAMA, Tetsuo CHIHARA, Sayaka HASHIMOTO. Improvement of Selective Enrichment for Detection Method of Salmonella in Feed ~ Reduction of the Volume of Selective Enrichment Broth ~. 2017. 42. 42. 101-111
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MISC (10):
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奥村寿章, 松本和典, 入江正和. 豚肉における脂肪質と食味性の関係と脂肪質の迅速評価法の実用化. 新たな養豚経営・豚肉消費拡大の展望. 2024. 146-151
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松本和典, 奥村寿章, 入江正和. 豚枝肉で脂肪酸組成の 迅速評価が可能に. 畜産技術. 2021
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齋藤 薫, 曽和 拓, 佐久間 弘典, 中山 佐智雄, 佐藤 進司, 赤井田 満, 水流 正裕, 井出 忠彦, 奥村 寿章, 河村 正, et al. 発酵TMR給与が胸最長筋の理化学特性及び官能特性に及ぼす影響. 肉用牛研究会報. 2011. 90. 36-37
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山田信一, 齋藤薫, 奥村寿章, 曽和拓, 佐久間宏典, 奥地弘明. 食肉の理化学分析および官能評価方法. 畜産技術. 2010. 663. 16-19
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佐久間 弘典, 三角 さつき, 曽和 拓, 大橋 史恵, 中山 佐智雄, 佐藤 進司, 齋藤 薫, 奥村 寿章, 河村 正. 豚肉の官能特性と理化学的特性との関係. 日本養豚学会誌 = The Japanese journal of swine science. 2008. 45. 4. 234-234
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Books (1):
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食肉の理化学分析及び官能評価マニュアル
独立行政法人家畜改良センター 2010
Lectures and oral presentations (14):
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豚肉の食味研究の現状とその利用
(公益社団法人 日本食肉市場卸売協会 第43回幹部職員業務研修会 2024)
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アミノ酸比率法による豚肉の高付加価値技術について
(佐賀県養豚育成研修会 2022)
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豚ミンチ肉と皮下脂肪塊による豚肉の食味に対する脂肪酸組成の影響
(日本畜産学会128回大会 2021)
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JAS 規格における測定方法の妥当性確認試験について~風味調味料の全窒素分(燃焼法)
(AOACI日本 2013)
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黒毛和種によるグラスフェッド牛肉生産の試み
(資源循環型牛肉シンポ2009 飼料自給率向上を目指した牛肉生産を考える)
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Education (1):
- - 2000 Kindai University Faculty of Agriculture
Professional career (1):
Awards (1):
- 2023/06 - 畜産技術協会 優秀畜産技術者表彰
Association Membership(s) (3):
日本食肉科学会
, Japanese Society of Animal Science
, 日本官能評価学会
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